Det var nära poäng för Köping Stars i senaste matchen hemma i Karlbergshallen, (förlust 83-86) mot Borås, och det var nära poäng i torsdags borta mot svenska mästarna Norrköping Dolphins (förlust 65-70).

Hedersamma förluster förvisso, men de svider ändå in i skinnet på varje spelare, ledare, organisationen i Stars och inte minst hos alla supporters.

Nu väntar ett möte med ytterligare ett lag i toppen av Svenska Basketligan, SBL. BC Luleå på söndag eftermiddag är en härligt tuff utmaning. Dessutom ett topplag som Köping Stars har erfarenhet av att besegra.

Vi minns ligapremiären hemma i Karlbergshallen när Stars vann med 80-79 i en högdramatisk drabbning.

Är det då möjligt att upprepa bravaden?

– Absolut, säger head coach Jotti Nikolaidis i Stars. Visst var det surt att förlora mot Norrköping i torsdags, men vi tar med oss positiva erfarenheter från matchen – inte minst ett bra försvarsspel.

Att hålla svenska mästarna på så låg poängnivå (70) är ett gott tecken. Stars var, menar Jotti, bra med såväl fysiskt som mentalt i matchen och han vill som coach bygga vidare på det.

– Nu möter vi ett Luleå som förlitar sig på andra kvaliteter än det väl organiserade Norrköping. Luleå spelar med hög fart och förlitar sig på talanger i spelarleden. Det gäller för oss att ”sakta ned” Luleå. Och de lär inte underskatta oss.

Gästerna från Norrbotten vill säkert ha revansch för premiärförlusten mot Stars i oktober. Lika revanschsugna var Luleå i torsdags kväll i mötet med den andra nykomlingen i SBL, Wetterbygden som Luleå den här gången besegrade med 88- 83.

Köping Stars har inte längre axelskadade Ronnie Boggs och de två tillfälliga förvärven Juan Cabot och Devin Sibley kvar i spelartruppen.

I stället landade på annandagen nyförvärvet James Demery på Arlanda för ett första träningspass med Stars samma kväll. James är 23 år, 198 cm lång och en forward som kan spela på många positioner.

– Vi hinner knappast få James spelklar till matchen mot Luleå, säger Jotti Nikolaidis. En hel del pappersexcercis måste först hinnas med i dessa tider med alla helger.

Målsättningen är att Demery får debutera i nästa hemmamatch, den så viktiga drabbningen och revanschmötet med Wetterbygden kommande lördag, 5 januari i Karlbergshallen.