Oliver Gehrke och Klubbchef Stefan Ståhlmalm i Karlbergshallen (Foto: Köping Basket).


Köping Stars och Oliver Gehrke har signerat kontraktet för 22-åringens andra säsong med klubben, och nu ser han fram emot att kunna vara med från start.

Lagbygget inför säsongen 2022/23 är igång och den fjärde spelaren att skriva på för Köping Stars är Oliver Gehrke.

– Det känns kul, det har gått ganska snabbt nu efter att säsongen tog slut, men förra året påbörjade Köping Stars en ganska omfattande process med att bygga på en långsiktig plan så det känns bra att vara med och fortsätta bygga på det, säger Oliver Gehrke.

Han anslöt till Köping Stars förra säsongen men på grund av två korsbandsskador han ådrog sig i början av 2021 och 2022 dröjde det till december innan han fick visa exempel på sin kompetens för fansen.

– Det här blir den första säsongen på flera år som jag kan vara med från start, så jag är otroligt taggad på det. Jag är även otroligt tacksam för att jag fick spela förra säsongen i Köping, jag fick chansen att ta sats och nu kan jag äntligen hoppa.

Oliver Gehrke (Foto: Robert Bjarnefeldt)

Hur skulle du sammanfatta den gångna säsongen?

– Uppochner, en bergochdalbana. Att komma tillbaka efter en skada är alltid jobbigt, men framförallt när man ska göra det för andra gången. Personligen för mig så var det oro och nervositet, och lite press eftersom jag ville prestera bra. Samtidigt hade vi som lag en otroligt tuff början och mitten-del av säsongen, men jag tycker att vi på något sätt räddar den säsongen ganska fint med vår sista omgång. Då spelade vi otroligt bra och det kändes mycket bättre.

Var det ett självklart val att skriva på för en andra säsong?

– Efter säsongen ville jag ta en liten paus och tänka lite. Första månaden tänkte jag inte på basket överhuvudtaget. Sedan har jag fått tänka lite och pratat med klubben, och såhär i efterhand när vi har snackat var det absolut självklart, säger Oliver och fortsätter:

– Det är en perfekt möjlighet för mig som spelare att ha den tryggheten och den rollen jag vill ha, sedan tror och hoppas jag att klubben är nöjda med att ha kvar mig.

Oliver Gehrke (Foto: Robert Bjarnefeldt)

Utöver medverkan i Basketfestivalen i Göteborg tillsammans med lagkamraterna Tim Carlsten och Kevin Senghore-Peterson i sommar har Gehrke junior ett tydligt mål.

– Träna, träna, träna. Allt jag kan. Vi som är kvar i stan har redan börjat träna och jobbar på de delar vi vill bli bättre på och det är ingenting jag kommer att sluta med. Jag vill vara i min bästa form någonsin. Klubben vill att jag ska spela bra och det vill jag också, alla har vi mål och ambitioner och för att uppnå dem måste man vara beredd att jobba för det.

Hur är det att ha sin pappa som coach?

– Det är alltid kul. Vi har hållit ihop i ganska många år och ju mer jag spelar för honom inser jag hur lyckligt lottad jag är. Man lever bara en gång och jag får spendera väldigt mycket tid med min pappa, vilket är väldigt härligt. På plan förstår jag honom utan och innan och om jag inte förstår kan han alltid förklara. Som coach är han trygg och stadig och jag respekterar honom otroligt mycket som tränare. Vi är duktiga på att hålla isär sporten och privatlivet.

Oliver Gehrke (Foto: Robert Bjarnefeldt)

Oliver Gehrke ser fram emot sin andra säsong med Köping Stars, och vill ge en extra eloge till alla personer som gör det möjligt för laget att spela i basketens finrum.

– Jag är otroligt spänd inför nästa säsong och tror att det kommer bli otroligt kul. Köping är ett väldigt tight samhälle som verkligen lyfter upp varandra och jag vill att alla som lägger golv och engagerar sig ska ha en stor eloge. Det har inte funnits någonting vi har saknat under hela förra säsongen och jag är ytterst tacksam för det.