Jordan Giles och lagkamraterna i Stars kunde inte komma loss ur Jämtlands segergrepp (Foto: Dan Sederowsky)


Ett hårt kämpande Köping Stars fick ge sig för tredje raka matchen mot storfavoriten Jämtland. Den tredje matchen inleddes som de tidigare två. Köping hade svårt att görs poäng samtidigt som Jämtland sina skott. Hemmalaget går upp till 8-0 innan Dominic Robb skjuter i en trea.

Vi fick en mentalt tuff start. Vi var kanske in så aggressiva som vi borde vara, säger coach Torbjörn Gehrke.

Hemmalagets ledning var 21-10 efter den första quartern. Köpingsspelarna gav sig inte utan kämpade sig tillbaks in i matchen. Men ett stort aber för kvällen var straffkastskyttet. Köping missade åtta straffkast bara under den första halvleken. Men trots det låg Köping bara under med 41-34.

– En hård match. Båda lagen kom ut starkt. Vi avslutade halvleken starkt för att komma in i matchen, säger Liam O´Rielly i halvtidsintervjun i tv.

Precis som i de tidigare två matcherna i kvartsfinalserien fick Köping hela tiden jaga. Och det gjorde man delvis med framgång. Men varje gång Köping kom riktigt nära så missade man några skott eller gjorde några kostsamma turnovers.

– Vi var inte bra nog, säger lagkaptenen Hampus Åhlin. Vi förtjänade inte att vinna den här serien.

Som minst var Köpings underläge fyra poäng vid 49-45 men då gick det troll i Köpings spel.

Jämtland gör faktiskt 15-0 på Köping på några få minuter innan Jordan Giles sätter ett straffkast fram till 64-46. Och även om Köping gjorde några tappra försök så kom man aldrig riktigt nära.

Ingen kan beskylla Köpingsspelarna för att inte kämpa in i det sista. Här Liam O’Reilly i kamp med Jämtlands Adam Johansson (Foto:Dan Sederowsky)

I den fjärde quartern chansade Köping av förklarliga skäl i försvarsspelet och drog på så sätt på sig många fouls som resulterade i straffkast för hemmalaget. Slutresultatet skrevs till 88-66.

Och nu är alltså säsongen tyvärr slut för Köping Stars. Men den här kvartsfinalsserien har ändå varit viktig för Stars oerfarna lag.

Det här är en bra läropeng för oss som kommer tillbaka. Det är ingen slump att oerfarna lag inte går långt i slutspel. Vi måste vara ödmjuka och ta lärdom av det här, avslutar Hampus Åhlin säsongens sista efter-match-intervju.

Coach Gehrke poängterar hur tufft det är att spela med kniven mot strupen och att laget aldrig var i ledningen gjorde spelarna lite tröttare och långsammare.

Det är mentalt tufft att spela sista avgörande matcher. Det syntes på straffkastskyttet om inte annat, säger han.

Köping slutade på underkända 10 av 24 på straffkasten i kväll.

Evan Mcgaughey här i försvar mot Pierre Hampton svarade för en bra offensiv match och slutade på 17 poäng. Han sänkte bland annat fyra trepoängsskott (Foto: Dan Sederowsky)

Ska man ta en snabb sammanfattning av säsongen så är coach Gehrke mer än nöjd med både spelet och resultaten under grundseriens sista 25%. Däremot är han inte nöjd med resten.

Då kom vi av olika anledningar inte upp i nivå. Vi hade behövt spelat bra någon månad till innan slutspelet började. Och då hade vi kanske inte satt oss i situationen att möta Jämtland redan i kvartsfinalen.

Nu väntar utvärdering, vila och en försäsong. Sedan är vi redo för en ny säsong!


MATCHFAKTA
KVARTSFINAL 3

Jämtland–Köping 88–66
(21–10, 20–24, 25–12, 22–20)

Poäng, Jämtland: Pierre Hampton 18, Steve Harris 17, Daniel Johansson 12, Chase Harler 10, RT Guinn 9, Adam Johansson 8, CJ Wilson 6, Keith Omoerah 6, Felix Edwardsson 2,

Köping: Liam O’Reilly 21, Evan McGaughey 17, Dominic Robb 10, Jordan Giles 8, Hampus Åhlin 6, Oliver Gehrke 2, Marcus Larsson 2, Niklas Larsson, Kevin Peterson, Simon Klaasma, Tim Carlsten

Publik: 1 567.

(Jämtland vidare till semifinal efter 3-0 i matcher)