Torbjörn Gehrke är som coach glad, nöjd och tacksam över att Kevin Senghore-Petersson och Tim Carlsten väljer fortsatt spel i Köping Stars. (Foto: Robert Bjarnefeldt)


Pressmeddelande 2022-03-03

 Tim Carlsten och Kevin Senghore-Petersson har knutits till Köping Stars för ytterligare två år. Båda har signerat varsitt kontrakt för säsongerna 2022/23 och 2023/24.

– De har snart gjort sitt första år i SBL, ett viktigt läroår, säger klubbchefen Stefan Ståhlmalm.  Killarna har varit en investering för framtiden och vi ser potentialen hos Tim och Kevin. Vi är övertygade om att få ännu mer nytta av killarna under kommande säsonger.

Tim Carlsten, 21 år, är glad och nöjd över att det blir en fortsättning med Köping Stars:

– Jag trivs väldigt bra i klubben och vill vara med på Köping Stars fortsatta resa. Det är en långsiktig satsning och med resurser att ta det vidare. Helt perfekt för mig.

I sin roll som guard har unge Tim fått rejält med speltid under säsongen.

– Jag har fått ett stort förtroende av coach Gehrke, och jag vet att jag kan utvecklas än mer.

Kevin Senghore-Petersson, 23 år, har också känt sig väl omhändertagen sedan ankomsten till Köping inför årets säsong:

– Jag gillar sta’n och kulturen med den familjära stämningen i Stars. Jag har också fått coach Gehrkes och klubbens förtroende att spela mycket – sannolikt mycket mer än om jag valt spel i annan SBL-klubb.

Kevin är dock självkritisk och inte nöjd med sin egen insats hittills:

– Det fungerar bra på träning, men jag får inte ut det under matcher. Frustrerande, särskilt som jag vet vad jag kan. Så det finns mycket att göra i min utveckling. Nu har Stars plockat in en mental coach, jättenyttig för mig.

Torbjörn Gehrke, coach i Köping Stars säger i en kommentar att både Tim och Kevin kommer att vara bärande spelare i rotationen för Stars säsongen 2022/23.

– Men det är säsongen 2023/24 som vi verkligen kommer att få njuta av den investeringen Köping Stars nu gjort och det är jag otroligt tacksam för. 

 – Både Tim och Kevin gör i praktiken sina första säsonger på hög nivå denna säsong. Tims korta inhopp i Nässjö var inte bärande på något sätt, men i år har Tims roll definitivt varit bärande i Stars. 

– Kevins roll är och har varit tuff att fylla. De flesta lag har ofta två duktiga importer och/eller landslagsspelare på de stora positionerna vilket gör det väldigt svårt att första året göra avtryck som stor svensk spelare – både i det egna laget men även mot motståndarna på grund av erfarenheten och insikten av vad som krävs som stor spelare. 

Torbjörn Gehrke, mer om Tim:

– Han är nu varm i kläderna och jag förväntar mig en stor utveckling i Tims ”trygghet” på banan kommande säsong. Som Pointguard måste du ha ett lugn och trygghet i dig själv för att kunna leda ditt lag. Tims spel den gångna säsongen har mer än väl mött både mina och klubbens förväntningar och jag är bortom allt rimligt tvivel övertygad om att Tim kommer vara en etablerad PG i SBL när detta totalt treåriga samarbete löper ut. Tims fart och attackspel kommer då att kompletteras med den erfarenhet han kommer ha samlat på sig med tre år på nacken i SBL i en bärande roll.

Torbjörn Gehrke, mer om Kevin:

– Kevin har inte fått den speltid han hade behövt för att kunna blomma ut denna säsong. Det har delvis berott på en hel del otur med skador och sjukdomar men också en avsaknad av trygghet i sitt eget spel. Även om det jag ser i Kevin inte är unikt så är det väldigt ovanligt. Kevins fysiska kapacitet är bland det bästa jag själv har coachat genom åren i ligan. Kevin har behövt detta år för att landa och lära sig vad det innebär att spela i SBL samt finna sin egen identitet och jobba på detaljer som krävs. Kommande säsong är jag lika övertygad att han (som med Tim i år) kommer att visa sin riktiga potential – inte bara på träning som det varit i år utan även stabilisera sig i sitt match-spel.

Torbjörn Gehrke vill dock höja ett varningens finger för vad han tror kommer att ske med Kevin år tre i Köping (säsongen 2023/24):

– Kevin har alla de fysiska förutsättningarna att nå den absoluta toppen av svenska spelare i SBL. Det var länge sedan jag sett den potential jag ser i Kevin i någon annan ung stor spelare. Det ska bli grymt intressant att följa honom. 

Kontakt

Klubbchef
Stefan Ståhlmalm
stefan@kopingbasket.se
070-354 84 16

Head coach
Torbjörn Gehrke
basket@coachgehrke.com
070-467 07 37