Två klubbar med diametralt olika förutsättningar och historia men ändå liknande problematik i dagsläget.

Borås som, för lite över ett decennium sedan, gjorde sina första säsong i den högsta basketligan i Sverige och har sedan dess varit i semifinal 5 gånger och som ledde SBL, i överlägsen stil våren 2020, när Corona slog till, och tilldelades SM Guldet. En klubb med både en stark ekonomi, organisation men också höga förväntningar.

Borås är alltid ett lag som har förväntningar att gå långt i slutspelet. Deras 6e plats i dagsläget är säkert inte det man hade hoppats på, precis som Köpings 8e plats. Båda lagen har således mycket att spela för, men i ärlighetens namn borde Köpings motivation vara ännu högre än Borås i dagsläget. Oavsett om Borås vinner eller förlorar så kan man inte påverka vem man får möta i kvartsfinalerna.

Men om man förlorar för många matcher så får man belöningen att vid en eventuell semifinal möta Jämtland istället för Norrköping.
En svår ekvation att motiveras inför? 🥴

Men inför slutspel resonerar i princip alla coacher och spelare att det är viktigt med ”känslan” man går in med i slutspelet. Att vinna matcher och att spela bra matcher är kanske viktigare än motståndet. Var gäller Stars är vi otroligt besvikna över vår insats mot Umeå, men vi har utöver den besvikelsen vunnit tre av våra fyra senaste matcher. Vi är i behov av att fortsätta visa att vi har hittat stabilitet i vårt spel och i våra huvuden, både externt, men framförallt internt.

Sist vi mötte Borås i Borås orkade vi inte stå emot deras anstormning i Q3 efter att ha haft ledningen i halvtid. På hemmaplan, vid lagens senaste möte, så vann Stars efter förlängning så vi både vet och har bevisat att Borås inte är oss övermäktiga även om de förstås är favoriter inför detta mötet med tanke på tabelläget. Känner jag Coach Svensson rätt så är vi favoriter även om matchen förhoppningsvis kommer att spelas inför fulla läktare i Borås 😉

Vi tar gärna favoritskapet om vi fått det och ser väldigt mycket fram emot att få spela i Boråshallen. En av de roligaste matcherna under en säsong i en fin hall med ett äkta event och happening runt matcherna.

Borås är tillsammans med BC Luleå och Norrköping de lag som spelar snabbast i SBL. Borås är tillsammans med Norrköping också de som skjuter överlägset mest trepoängare under en match. Lägger man ihop hög hastighet med bra och massvit trepoängsskytte så är man farlig varje dag i veckan. Gutenius, Flatten, Chambers och Person är spetsar vi måste hjälpas åt att ha koll på.

Goss och Martin ger dem storlek och styrka, samt Johansson och Brändmark gör Borås djupa även om lagets ”hjärta” i Gunnarsson tyvärr inte kan vara med. Vi vet precis hur svår denna matchen kommer att bli, men vi ser fram emot drabbningen!