Klubbchefen Stefan Ståhlmalm är glad över att ha signat coach Torbjörn Gehrke för fler säsonger i Köping Stars.


Pressmeddelande 2022-03-02

Köping Basket och Torbjörn Gehrke är överens om en fortsatt gemensam basketsatsning i Köping Stars. Gehrke har signerat ett nytt kontrakt om ytterligare två år som huvudcoach i Stars.

– Vår 2.0-satsning har redan från start varit långsiktig för coach och spelare, och vi är nöjda med hur det fungerat med Torbjörn, säger klubbchefen Stefan Ståhlmalm.

Klubben har gjort en första summering och avstämning av den säsong som fortfarande pågår. Hur det fungerat, hur det känns och vad som kan ändras på.

– Sportsligt och organisatoriskt har vi byggt en bas som vi bygger vidare på. Så det känns bra att ha Torbjörn med i utvecklingen, säger Stefan Ståhlmalm.

Torbjörn Gehrke:

– Jag kom till Köping lockad av entusiasmen i en stor ideell organisation med ambitioner, av det genuina intresset för basketen i sta’n och inte minst att få spela i en helt ny idrottsarena.

Få har mer erfarenhet av basketen i Sverige än Torbjörn Gehrke, och inför en fortsättning med Köping Stars har det varit naturligt för honom att ”känna efter”.

– Allt från känslan för sta’n, för klubben, för staben. Samt faktorer som långsiktighet, struktur, organisation med mera. Hade jag märkt att klubben agerar passivt hade jag dragit öronen åt mig.

Men Torbjörn Gehrkes känsla är positiv och han har signerat kontrakt för en fortsättning med Köping Stars. Det var också avsikten när han signerade det första kontraktet med Stars i maj förra året:

– Redan då – i rekryteringen av spelare – har det handlat om långsiktighet. Vi kan ju inte börja med en tom spelartrupp varje år. Vi rekryterade därför unga spelare med ambitioner att utvecklas och som klubben kan bygga vidare på.

Köping Stars har haft en tuff säsong i SBL, inte minst periodvis hårt drabbat av spelarskador.

– Men vi är inte det enda laget att drabbats…

Nu har Köping Stars haft en period när spelartruppen varit tämligen intakt, och då har även segrarna kommit. Tre vinster av fyra ger självförtroende inför ligaavslutningen och slutspelet.

– Det är små marginaler, vi har även varit nära att vinna en handfull jämna matcher i slutsekunderna, säger Torbjörn Gehrke.

Kjell Johansson är ordförande i Köping Basket och är glad över ett fortsatt samarbete med Torbjörn Gehrke:

– Han är en viktig del i att skapa stabilitet för våra långsiktiga framtida mål. Köping Stars är och ska förbli ett starkt varumärke.

Kontakt

Klubbchef
Stefan Ståhlmalm
stefan@kopingbasket.se
070-354 84 16