Tio dagar efter premiärsegern mot Borås reser Köping Stars under fredagen till Småland för ligamötet i SBL mot Nässjö.

– Mentalt känns det som att börja om igen, säger Stars coach ”Jotti” Nikolaidis efter det långa uppehållet.

Å andra sidan har Stars spelartrupp fått rejält med tid för träning och att gnugga på spelsystemen. Och under torsdagskvällens träning drevs tempot upp i spelövningarna.

Matchen mot Nässjö inleder en intensiv period med hela sju matcher på knappt tre veckor.

– Det är nästan en fjärdedel av grundserien som ska avverkas, säger ”Jotti” som har att beakta den fysiska statusen och belastningen på de enskilda spelarna i roteringarna när matcherna kommer så tätt.

Stars trupp är näst intill intakt, förutom Alexander Larsson som är i slutskedet på sin rehabilitering. Men han finns med i träningsspelet och ”Jotti” utesluter inte en debutmatch för den store centern redan nästa vecka.

Nässjö på bortaplan är en tuff uppgift för Köping Stars.

– Historiskt sett är Nässjö svåra att möta på sin hemmaplan. De spelar med energi och fart, menar ”Jotti” Nikolaidis som vill se sina spelare hänga med redan från matchstart och spela klokt.

Det här är Nässjös premiärmatch i SBL, då laget haft merparten av sina spelare smittade av corona. Frågan är vad det haft för betydelse i klubbens förberedelser.

– Det har varit väldigt tyst om statusen i Nässjös trupp den senaste veckan, säger ”Jotti” Nikolaidis.

Han reser dock söderut med en spelartrupp med gott självförtroende efter en gedigen insats mot svenska mästarna Borås senast.


LÄS MER

Om du har en inloggning för bblat.se kan du även använda samma inloggning till Smålands-Tidning. Där hittar du förhandsartiklar om Nässjö Basket.

Smålands-Tidning Nässjö Basket