Så är Köping Stars framme vid säsongens sista match, och laget har satt sig i förstklassig sits för fortsatt spel i Svenska Basketligan, SBL. En solid insats borta mot Alvik förra helgen (seger 89- 48) gör att Stars har råd att förlora med hela 40 poäng (!) när poängen läggs ihop. Få, om någon, tror att det kan ske.

– Vi gjorde ett bra jobb i bortamatchen, men vi har respekt för Alvik, säger head coach ”Jotti” Nikolaidis som dock inte minns när Stars förlorade senast mot Alvik vare sig under tidigare år i Superettan eller i en rad träningsmatcher.

Han har givetvis en plan för hur Stars ska avsluta på bästa sätt.

– Vi förväntar oss inte vinna med lika stor marginal som senast, men vill absolut inte förlora sista matchen för säsongen, definitivt inte inför hemmapublik som betalar entré för att se oss.

Håller sig Stars till säsongens snitt i offensiven, drygt 78 poäng (före Wetterbygden och Uppsala i SBL-statistiken) tvingas Alvik på lördag eftermiddag upp till 120 poäng för avancemang.

– Jag hade gärna sett att vi gjort en balja till i varje match under säsongen för att hamna över 80 i snitt, säger ”Jotti” som ändå tycker den uppnådda snittscoren är okey.

Publikstödet har varit massivt i Karlbergshallen från premiären i september fram till april, och i bortamatchen mot Alvik var det en stor supporterklack som gav Stars spelare den där efterlängtade extra energin att prestera.

Point guarden Aleksa Solevic var tillbaka efter långvarig skada och tangerade med ett sprudlande spelhumör sitt poängsnitt under säsongen, 18 poäng. Därmed blev han sexa i SBL:s poängliga. Mer bekant är kanske Aleksas framgång vad gäller assists. Överlägset bäst i Svenska Basketligan med tio assists i snitt! Aleksa fick också näst mest röster i valet av ”Årets guard”, en titel som Nimrod Hilliard i Borås Basket tilldelades.

I statistiken sticker Köpings Stars ut med en tredjeplats i SBL i antalet returer i snitt per match, 39 stycken. Stars eget spänstfenomen Desmond Hubert var inte oväntat den som tog flest returer i laget, nästan sju i snitt.

– Jag har alltid haft min styrka i defensiven, och det känns ju bra att det hållit i sig under den här säsongen.

Mindre nöjd är Desmond över alla sina missade straffkast.

– En klar besvikelse, även om det gick lite bättre mot slutet av säsongen, säger Desmond som med ett stort leende avslutade torsdagsträningen med att för ovanlighetens skull sätta en handfull treor! Nästan lika många som Niklas Larsson och Michael Axelsson Kaltak som varit stabila från trepoängslinjen på sistone.

Desmond Hubert har glatt Starspubliken med åtskilliga publikfriande dunkar under vintern. Mot Alvik blev det trots storsegern inte en enda! Och totalt bara två poäng.

– Det är nog första matchen jag inte dunkat under säsongen. Men det var inget jag tänkte på under spelet. Jag koncentrerade mig på defensiven, och njöt mer av att se lagkompisarna spela och skjuta så bra i offensiven.

Men visst, Desmond ler brett på frågan om det blir en poänggivande dunk i säsongsavslutningen på lördag.

Publiken ska få ett svar…

En publik som ska ha en eloge och ett stort tack för allt värdefullt stöd under SBL-säsongen.