”Jag har väntat så länge på just den här dan’
Och det är skönt att den äntligen kommer
Väntat så länge på just denna dag
Den ger lust när den kommer”

Jag lånar några rader ur Hammarby Fotbolls legendariska inmarschlåt skriven av Kenta Gustafsson. Men i det här fallet handlar det inte om dagen utan det är slutspelet vi alla väntat på. För Köping Stars ska på onsdag inleda denna historiska händelse då klubben för första gången är med i SBL-slutspelet. 

Hur länge jag har då väntat? Drömt om det har jag gjort sedan ligaplatsen blev realitet, men på riktigt väntat på Köpings slutspelsmatcher har jag gjort sedan fjolårssäsongen plötsligt avbröts på grund av Covid-19. 

I fjol var Köping ett topplag som överraskade alla, och dessutom hade en gryende form då slutspelet närmade sig. I år, denna Covid-märkta säsong är läget annorlunda. Den sportsliga analysen får andra göra men maken till skadedrabbat lag får man leta efter. Det har såklart påverkat antal segrar.

Ett annat stort aber för Stars är så klart avsaknaden av publik. Och Köping Stars har ju en lojal och ack så hängiven hemmapublik. Så det smärtar att konstatera att även det historiska slutspelet kommer spelas utan vår galna och stöttande hemmapublik. Vi galningar får följa matcherna på håll men stödet vet jag kommer vara lika stort.

Och vad är grejen med ett slutspel? Jo det är ju faktiskt att grundserien inte spelar så stor roll. Och på grund av tomma läktare och alla skador så känns det här som världens längsta grundserie. Men nu är den äntligen över. Våra motståndare kommer vara favoriter i kvartsfinalserien och i eventuell semifinalserie och finalserie. Men det ska spelas om det. Och vad skulle inte vara skönare att som lägre seedat lag omgång för omgång slå ut förhandsfavoriterna. Vad skulle inte vara skönare att knäppa de etablerade lagen på näsan. 

Här kommer vi: De utskrattade bönderna på våra traktorer, kusinerna från landet, katten bland hermelinerna och dessutom något som katten släpat in. 

Nu börjar säsongen! Nu kör vi. På onsdag smäller det!

KÖPING MOT VÄRLDEN!!!

”Jag har väntat så länge på just den här dan’
Och det är skönt att den äntligen kommer
Väntat så länge på just denna dag
Den ger lust när den kommer”


Foto: Robert Bjarnefeldt