Lite gymövningar och lätt träning väntade Stars spelartrupp som fick klartecken efter söndagsförmiddagens coronatester. (Foto: Robert Bjarnelind)


Ingen coronasmitta påvisades i Köping Stars trupp när spelarna testades under söndagsförmiddagen.

Därmed kunde spelarna lämna den 48-timmarskarantän som hastigt beslutades timmarna innan avresan i fredags till Nässjö för den sista grundspelmatchen i SBL.

– Det känns givetvis bättre i dag än i fredags – nu när vi fått svaren på coronatesterna, säger Stars coach Panagiotis ”Jotti” Nikolaidis.

Coachteamet samlade spelarna bortsett från Alexander Larsson redan under söndagseftermiddagen till lite gymmande, en del videotittande på motståndarlaget samt en lättare basketträning.

Inte mycket tid återstår innan kvartsfinalserien mot Norrköping Dolphins drar igång på onsdags kväll.

– Jag hoppas ändå få till fem-mot-fem-träning under måndagen och sedan blir det ett lättare pass på tisdag kväll, säger ”Jotti”.

Coachteamet och spelarna har inte haft det lätt i förberedelserna för det första slutspelet någonsin i Köping Stars historia. Skador och sjukdomar har stört in i det sista.

– Som tränare vill jag ju få till bra träningar, men istället har det blivit att ta det från dag-till-dag och från match-till-match. Det ska ändå bli kul att efter en lång säsong få göra det första slutspelet i klubbens historia.

Vad är då inriktningen i de sista förberedelserna när tiden är knapp, ”Jotti”?

– Vi tittar till helheten i laget. Vårt anfall och försvar och kanske några av våra spelupplägg.