Köping Stars skriver klubbhistoria när laget ikväll kliver in på Norrköping Dolphins magnifika arena. Första slutspelsmatchen för Stars någonsin, och hemmalaget Dolphins gäller som storfavoriter i kvartsfinalserien i bäst av fem.

– Vi har visserligen förlorat samtliga fyra matcher mot Norrköping under säsongen, men det har varit relativt jämna matcher, säger Stars coach Panagiotis ”Jotti” Nikolaidis.

Två förluster i Norrköping (87-79 och 94–86), och två förluster hemma i Karlbergshallen (100-101 och 80-87)

Stars spelare har heller inte glömt att laget fick en seger felaktigt bortdömd i ett av mötena.

– Så visst kan vi slå Norrköping igen, säger ”Jotti” Nikolaidis.

Laget genomförde ett lätt träningspass på tisdagskvällen, och ”coachteamet med ”Jotti” och Andris Kehris tyckte sig se en fokusering hos spelarna.

– Det märks att det drar ihop sig, säger ”Jotti”. Nu har vi dessutom haft tre dagar där vi för ovanlighetens skull har kunnat följa vår plan Jag kan lova att vi är mer redo för kvartsfinalen nu än för en vecka sedan. Vi har en plan för hur vi ska spela, sen får vi se hur långt det räcker.

Stars får tillbaka två stora och viktiga kuggar i Craig Victor II och Ernests Kalve som varit i rehab för sina skador i två respektive tre veckor. Däremot är det definitivt slutspelat för Alexander Larsson som inte fått ordning på sitt skadade knä och nu dessutom ådragit sig Covid-19.

Trots återkomsten av två stora spelare matchar inte Stars storleken på Norrköping Dolphins trupp.

– Vi får kompensera det med att ta den fysiska kampen, säger ”Jotti”.

Norrköping gäller som sagt som storfavoriter i kvartsfinalserien, och har ett lag med landslagsspelaren Adam Ramstedt som dominant under den egna korgen.

I offensiven finns fyra amerikaner att hålla reda på.

– Men motståndarna även fler offensiva hot…

Tufft motstånd alltså, men samtidigt en härlig utmaning för Köping Stars som har allt att vinna.

– När bollen flyger i luften glöms allt tal om favoritskap, då handlar det enbart om att spela så bra basket som vi bara kan, säger ”Jotti” Nikolaidis.

Foto: Robert Bjarnefeldt


Se matchen på SBLplay