Här kommer vi: De utskrattade bönderna på våra traktorer, kusinerna från landet, katten bland hermelinerna och dessutom något som katten släpat in. Nu börjar säsongen! Nu kör vi. På onsdag smäller det! KÖPING MOT VÄRLDEN!!!”

Så inledde jag min slutspelskrönika förra säsongen, och det stämmer ju även i år. Till och med att slutspelet börjar på en onsdag. 

Jag är glad för spelarna och de övriga i Stars att slutspelet faktiskt äntligen börjar. Men jag är också glad för min och alla andra supporters skull. För det är skillnad på basket och slutspelsbasket. Och älskar man som jag basket, vad gör man inte då med slutsspelsbasket och framför allt om ens favoritlag är med.

Det som jag tycker är häftigt med slutspel där kvarts- och semifinalerna samt finalen avgörs i matchserier är att rivaliteten och kampen trissas upp under seriens gång.  Olika spelare som kliver i varje match, eventuella taktiska förändringar som påverkar seriens utgång. Nya hjältar skapas.

Och publikens engagemang brukar också öka för varje match. Och i år är det Köping Stars andra slutspel i SBL, men det första med publik i arenan. Min förhoppning är publikrekord med galen stämning och stöd på fredagens hemmamatch. Och förhoppningsvis får vi en hemmamatch till nästa vecka.

Hur går det då? Som vanligt lämnar jag de sportsliga analyserna till de som kan och går istället på känsla. Och jag som superlojal supporter som alltid tippar med hjärtat tror (hoppas i alla fall) ju alltid på vinst, även om realisten i mig vet att inget lag kan vinna alla matcher.

Men oavsett resultatmässig utgång så hoppas jag publik och spelare kompar till sista svettdroppen och att vi tillsammans visar att Köping är mer än en lång smörgåstårta. 

Vi är Köping:  De utskrattade bönderna på våra traktorer, kusinerna från landet, katten bland hermelinerna och dessutom något som katten släpat in.

Nu kör vi.

KÖPING MOT VÄRLDEN!!!