Att leda mot serieledarna i 30+ minuter och ha bollen i egen ägo med 10 sek kvar av matchen med ställningen 84-84 på deras hemmaplan och med vår kanske bästa spelare skadad på bänken de sista 15 minuterna och ändå torska matchen på ett sista ”jag vet inte vad” skott var inte jobbigt – det var skit jobbigt!

Ett fullsatt Tegeltempel är en upplevelse för alla att både spela i och sitta på läktaren under.
Sen är det kanske än mer känslomässigt om man själv känner att man har gjort sig förtjänt av en av de där tegelstenarna i väggen (när och om den någonsin rivs). Jag sa till laget efter matchen att hur jäkla dåligt ni än mår just nu så kan jag lova er att jag mår 50% sämre! Inte ens den varma och väldigt omtänksamma hyllningen i början av matchen kan få mig att inte må illa efter den förlusten (även om det var rörande och klass av Jämtland – och det tackar jag ödmjukast för!).

Vi gjorde ett bra jobb mot Jämtland – inget snack om den saken.
Jag skulle nog vilja påstå att vi spelade på kanske 80-85% av vår kapacitet (bästa matchen för säsongen) och det är bra med tanke på omständigheterna runt vårt lag. Vi ligger fortfarande ett par veckor efter pga. tidiga skador under försäsongen. Men vi har fått träna väldigt bra sedan vi bestämde oss för att ”köpa” in spelare så att vi skulle kunna träna fem-mot-fem och det har givit resultat.

Vi är, som många faktiskt tillstår, lite underskattade och det tror jag vi kommer att fortsätta bevisa allt eftersom säsongen lider och vi får tillbaka våra skadade spelare.

Det som känns ännu mer tillfredställande var att några Jämtlandsspelare inte var nöjda med deras spel och sa ”vi gjorde inte det vi skulle idag”.
Det är alltid bra då man skall möta lag igen som inte tycker att vi hade någonting med resultatet att göra.
För jag kan jag berätta att det gjorde inte vi heller… vi gjorde inte heller allt vi sa att vi skulle göra!

Efter att ha sett CJ Wilson ”rejecta” oss i Pick & Rull fem gånger i första halvlek (trotts att vi aldrig vill tillåta det) och RT Guinn fick stå och prick-skjuta trepoängare i första halvlek så kan jag med gott samvete säga att ”vi gjorde inte det vi sa att vi skulle göra”. Men anledningen till att sådant händer är för att det andra lagets spelare kanske är bra? Inte nödvändigtvis att man själv inte gjorde det man skulle? Det är inte så enkelt att tvinga CJ Wilson dit vi vill och inte heller så enkelt att stoppa RT Guinn från att skjuta.
Sen att Anes lyckades ta en väldigt viktig charge (om än lite mjuk 😉) för att han är skicklig och att sen CJ kastade i en mirakel ”runner” som kan kanske sätter 3 av 10 är sådan bra spelare gör! Bra spelare förtjänar respekt…

Det gör Stars också!

Jag känner inte att Köping Stars förlorade matchen – jag tycker Jämtland tog den ifrån oss och det visar bara att de är ett bra lag som klarade av att göra det!

Nu springer vi dock in i en tuff period med Jordan Giles knäskadad i allt från 3-6 veckor (om vi inte har otur så han har en värre skada än vad vi tror) och Hampus Åhlin som blir borta i 4-6 veckor med ett brutet finger. Samtidigt får vi nu tillbaka Ernests Kalve efter fem veckor med bruten fot och Oliver Gehrke går fr.o.m. nästa vecka in i spel upp & ner och beräknas vara tillbaka efter landslagsuppehållet. Detta Stars lag kommer att bli bra efter jul – det vågar jag nu lova!

Idag möter Köping de svenska mästarna Norrköping Dolphins på hemmaplan och jag ser inte varför vi inte skall kunna åtminstone tvinga dem att göra en riktigt bra match för att de ska fortsatt utmana om förstaplatsen i SBL.

Vi gick precis in i (innan matchen mot Jämtland) en period av matcher mot nr 1, nr 2 och nr 3 i SBL.
Jämtland, Norrköping och Södertälje i den ordningen och vi kommer under den tiden att sakna två väldigt viktiga spelare. Men det brukar alltid jämna ut sig i längden på ett eller annat sätt, nu får några av våra spelare som spelade lite mer under försäsongen, när vi hade skador då också, chansen på nytt! Vare sig vi som lag eller dessa spelare är främmande för det vi går in i just nu. Vi är redo!

Sen hoppas jag förstås att under december och januari, när många av SBL-lagen får lite trötthetssyndrom och sviktar i spelet pga mörker, trötthet och kanske motivation, så borde vi få en uppsving utan dess like. Om vi bara har lite flyt, och inte får fler skador, så kommer vi för första gången på säsongen att vara fulltaliga och hungriga på ett sätt som jag verkligen ser fram emot.

Nu handlar det bara om att överbrygga dessa 7 matcher som återstår innan landslagsuppehållet i november och se till att vi får med oss ett par vinster för att inte tappa för mycket mark i tabellen. Ni Köping Stars supportrar som läser denna text på vår hemsida och/eller Bbl/AT vars täckning av Stars är väldigt fin – det sista vi behöver är att ni ”väntar” på att vi ska bli fulltaliga. Det vi behöver, PÅ RIKTIGT, är att ni kommer och hjälper oss igenom dessa kommande tuffa veckor för det är go i detta laget och vi behöver er hjälp NU!

Torbjörn Gehrke
Köping Stars