Liam O’Reilly gjorde sin hemmadebut i Stars linne, och visade med en makalös första halvlek (19 poäng!) att han blir en stor publikfavorit framöver. (Foto: Robert Bjarnefeldt)


Köping Stars hade nå’t riktigt bra på gång i SBL-mötet med regerande mästarna Norrköping Dolphins på fredagskvällen. Men så tog bränslet slut för Stars – inte minst för briljante och hårt matchade debutanten Liam O’Reilly – och mästarna gick loss till klar seger 70-88 (40-41).

– Vi gör ett bra jobb i 25 minuter, men sedan blir det en kollaps, säger en besviken coach Torbjörn Gehrke efter matchen.

Visserligen saknades flera av Köping startspelare men coach Gehrke stör sig på sättet som Stars förlorar.

– Det är okey att förlora matcher, men inte att kapitulera på det här sättet. Vi får lära oss något av det här.

Köpingspubliken må vara besvikna över att Stars inte höll jämna steg med Dolphins i slutperioden – men de flesta lämnade Köpings Bad & Sport i vetskapen att en ny publikfavorit presenterat sig.

”Än är jag inte i allra bästa matchform, och i dag tog orken slut”, säger Liam O’Reilly. (Foto: Robert Bjarnefeldt)

Liam O’Reillys hemmadebut första halvlek var briljant. Han öppnade direkt med en trepoängare och satte upp ett tempo och energi som gästerna inte kunde stoppa. Det var steals och returer och innan paus hade O’Reilly stoppat i hela 19 poäng!

– Det var kul att få spela inför fansen för första gången, och det kändes länge bra – även om jag inte är i riktig matchform.

Han var inte ensam dominant före paus. Dominic Robb visade än en gång vilken tillgång han är. Nu blev det en så kallad double-double (11 poäng och 10 returer före paus) – något som alla spelare skulle vara nöjd med efter en hel match.

Dominic Robb svarade för en ”double-double” redan före paus! 11 poäng och tio returer. (Foto: Robert Bjarnefeldt)

Anförda av O’Reilly och Robb vändes underläge 8-16 till ledning 19-16 i första perioden och säsongsdebuterande Ernests Kalves trea före Stars till fyrapoängsledning efter första perioden.

Norrköping kröp närmare i andra perioden och när Felix Terins avslutade med en trea gick gästerna till pausledning med en poäng, 40-41.

Publiken tystnade när Dominic Robb blev liggande med en stukning i tredje perioden. (Foto Robert Bjarnefeldt)

Men många spelminuter för Liam O’Reilly tog ut sin rätt i tredje perioden, och när Stars drabbades av ytterligare en skada – nu på jätten Dominic Robb – blev det något av ”soppatorsk” för hela laget.

– Jag blev helt enkelt trött, säger Liam.

Stars höll matchen jämn till 55-55 men sedan fick Dominic ge upp matchen efter ha testat att spela med tejpad vrist.

– Det gick bra före pausen, men otur med skadan. Nu tror jag ändå inte att skadan ska vara så farligt, sade Robb efter matchen.

Tim Carlsten levde farligt med sina fyra foul tidigt i efter paus. (Foto: Robert Bjarnefeldt)

Norrköping var inte sena att utnyttja situationen och anförda av Felix Terins som var framgångsrik när han bjöds att ta öppna skott och ett gediget försvarsspel drog mästarna i väg till en klar seger.

Nu väntar välbehövliga tio dagar till nästa match för Stars, Södertälje på bortaplan. Dagar inte minst för rehab för ett flertal av spelarna…


Highlights på sblherr.se


MATCHFAKTA

Köping–Norrköping 70–88
(22–18, 18–23, 17–23, 13–24)

Poäng, Köping: Liam O’Reilly 27, Dominic Robb 13, Ernests Kalve 9, Kevin Peterson 9, Tim Carlsten 5, Niklas Larsson 4, Marcus Larsson 3

Norrköping: Jackson Rowe 25, Felix Terins 19, LaDarien Griffin 11, Nathan Dawit 11, Mitchell Smith 9, Brandon Tabb 4, Hugo Bergström 3, Tim Schüberg 2, David Jolinder 2, Elias Desport 2

Publik: 920


Fler bilder från matchen (foto: Robert Bjarnefeld)

Köping Stars - Norrköping Dolphins 21-10-22