Ett streck skiljer slutspel från kvalspel och just nu dras basketligans tabellstreck mellan Köping Stars (14 p) och Umeå Basket (12 p). Torsdag kväll möts lagen i en högintressant drabbning i Umeå Energi Arena.

Såväl Umeå som Köping kommer stärkta till matchen. Umeå skrällde borta mot Luleå och Köping Stars har på en vecka radat upp tre vinster.

När lagen tidigare möttes i Umeå vann hemmalaget stort, 104-83, medan Stars vann i Köping, 83-71.

– Vi kommer till matchen med en bra känsla, säger assisterande coachen Adam Engström. Vi spelar med självförtroende och känner oss trygga i defensiven som går från klarhet till klarhet. Vi har lärt känna varandra bättre och lägger ned mycket tid på att scouta motståndarna.

Stars flyger upp till Umeå på torsdagsmorgonen utan Sebastian Lindkvist och med frågetecken för centern Michiel Petersen. Guarden Aleksa Solevic har också haft känning av ett tidigare skadeproblem.

Aleksa togs för fjärde gången (!) ut i ”Veckans lag” efter att förra veckan ha snuddat vid ”trippel-dubbel” två matcher i rad. Mot Uppsala blev det 20 poäng, 12 assists och nio returer och mot Nässjö svarade Solevic för 23 poäng, sju assists och tio returer.

I Umeå kom även amerikanske guarden DeAndre Mathieu och Umeås nyförvärv Alexandros Varytimiadis med i Veckans lag för första gången.

– Det här är en väldigt viktig fyrapoängsmatch och det vore jätteskönt att vinna, säger Adam Engström. Men vi möter ett bra lag med snabba och kvicka spelare.

Umeå har ändrat friskt i spelartruppen sedan lagen möttes i november. Spelare som Omar Krayem och Sade Aded Husein (210 cm) har lämnat laget, samtidigt som nytillkomne Alexandros Varytimiadis stärkt försvarsspelet men även offensiven, 24 poäng och 13 returer i segermatchen mot Luleå. Eric Gilchrese är en ny rutinerad guard samtidigt som Umeå vill komplettera med en EU-spelare i jakten på slutspelsplatsen. Umeå väntas också på torsdagskvällen återfå centern André Nilsson (209 cm) som inte spelade mot Luleå.