Köping Stars förlustrad (sju raka) spräcktes i den extremt viktiga ”fyrapoängsmatchen” mot Uppsala i tisdags. Bortavinsten (68- 70) är också en betydande injektion till att på lördag eftermiddag ta revansch på gästande Umeå Basket.

Tidigare i höst vann nämligen laget från norr hemmamatchen mot Stars med stora siffror, 104- 83. Nu går det knackigare för Umeå – fem raka förluster…

– Vi lär få möta ett Umeå laddat med energi som vill göra allt för att bryta lagets förlusttrend, säger Panagiotis ”Jotti” Nikolaidis, head coach i Köping Stars.

Å andra sidan kommer Stars stärkta av det egna trendbrottet i Uppsala.

– Det var en känsla av såväl lycka och lättnad, säger Jotti som efter slutsignalen uttryckte sin glädje med höjda armar i arenan Fyrishov.

Segern stärker Stars självförtroende, och Jotti tror att spelarna kan spela mer avslappnat framöver.

– Vi behöver ju inte känna att vi hela tiden spelar med kniven mot strupen…

Stars segerorganisatör mot Uppsala var inte oväntat guarden Aleksa Solevic med 31 poäng – de två sista avgjorde matchen. Lägg därtill sju rebounds och åtta assists! Inte undra på att Aleksa nämns som en av ligans bästa all-round-guards.

– Men vi behöver få igång fler spelare i matcherna, menar Jotti.

Det är viktigt är att vinna kampmomenten, något som Jotti tycker att Stars lyckats med hemma i Karlbergshallen. Nyckelmomenten är nu att med bra defensiv få stopp på Umeås offensiv och spela enklare i offensiven.

– Skillnaden hittills i våra möten med topplagen har varit sämre skytte och att vi kastat bort för många bollar. Nu blev det en klar förbättring av turnovers mot Uppsala.

Köping Stars har fortfarande Ronnie Boggs på rehablistan, men får tillbaka tidigare skadade Sebastian Lindqvist.

Umeå har förstärkt spelartruppen med en fransman Sade Abed Hussein (206 cm). Köping Stars bör även se upp med Omar Krayem som spelar med ett ”match-för match-kontrakt”. Krayem gjorde i sin comeback i den tidigare segermatchen mot Köping Stars 24 poäng.