Det är med glädje och revanschlust som 24-åriga Niklas Larsson i Köping Stars återvänder till Östersund och onsdagens ligamatch mot Jämtland Basket.

*Glädje* för att han hade fyra fina år i norrlandsklubben innan Niklas kom till Stars i år.

*Revanschlust* efter hemmaförlusten mot Jämtland, 84- 91, tidigare i höstas. ”En av våra bättre matcher hittills”, säger Niklas.

Den 199 centimeter långe forwarden fostrades i Solna Vikings, kom till Luleå innan han värvades till Jämtland Basket av tränaren Torbjörn Gehrke.

– Jag fick bra med speltid, och fick vara med på Jämtlands roliga resa från bottenlag upp mot toppen, berättar Niklas.

Inför denna säsong fann Niklas det lämpligt att söka sig söderut när flickvännen fick jobb i Västerås. Han uppvaktades av Köping Stars sportchef Richard Persson och kände även tränare Jotti Nikolaidis redan från tiden i ungdomslandslaget.

– Allt har också blivit perfekt, säger Niklas som stortrivs med tillvaron.

Niklas tror absolut på segerchans mot Jämtland, inte minst efter att Stars självförtroende stärkts efter de två vinsterna mot Uppsala och Umeå.

– Vi föll på vårt sämre skytte i hemmamatchen mot Jämtland, men gjorde i övrigt en riktigt bra match.

Men laget från Östersund är tufft motstånd. De har allt som oftast storpublik i nya sporthallen, och Niklas gillar atmosfären med en entusiastisk publik.

– Det blir kul att komma tillbaka.

Coach Jotti Nikolaidis i Köping Stars ser också fram mot att med tio spelare ta flyget upp till Östersund på onsdag morgon. Men medger att han helst hade fortsatt matcha sitt vinnande lag utan det tio dagar långa speluppehållet för landslagsmatch. Å andra sidan har truppen haft tid att gnugga vidare med träningar.

– Vi kommer förberedda till Jämtlandsmatchen, och ska försöka sno till oss en seger. Men Jämtland är bra och vann mot Norrköping senast. De har en erfaren coach och är starka hemma med sin stora publik.

I Stars spelartrupp saknas fortfarande Ronnie Boggs som fortsätter sin rehab.