Bild 1: William Dahlgren ska jobba med spelarnas fys. Bild 2: Johan Wretman är idrottspsykologen som ska hjälpa Stars.


PRESSMEDDELANDE 2021-11-29

Köping Stars kompletterar organisationen med såväl särskild fystränare som idrottspsykolog. Johan Wretman från Västerås träder in som idrottspsykolog på individ– och lagnivå. William Dahlgren från Kungsör kommer ha fortlöpande koll på spelarnas fysik.

– Vi har letat i flera år efter lämpliga personer för just dessa roller i vår verksamhet, säger sportchef i Köping Stars, Stefan Ståhlmalm.

Han är glad över rekryteringen av Johan som redan inlett sitt uppdrag på individnivå och William som efter ett första möte med spelarna träffar dem igen i veckan.

– Det ska bli kul att komma in i ett lag som Köping Stars, säger William som bor i Kungsör och som under hösten varit knuten som assisterande fystränare i VSK Fotboll. Och som under hemresan från Helsingborg i lördags njöt av att fotbollslaget räddat nytt kontrakt i Superettan.

William kommer bland annat hålla i gympassen, hantera spelarnas återhämtning, tester och mer individuella träningsupplägg. Något som också avlastar Torbjörn Gehrke i coachuppdraget.

Johan Wretman är till vardags erfaren skolpsykolog i Västerås och samtidigt stor basketälskare sedan barnsben – först under åren i Östersund. Han kom i kontakt med Stars efter att ha hört en podd med Stars coach Torbjörn Gehrke som berörde bland annat vikten av att ”behärska helheten”.

– Jag vill hjälpa såväl individuella spelare som laget att nå sin potential, säger Johan Wretman. Ofta handlar det om att undanröja hindren för att nå dit.

Enligt Johan kan det ofta handla om att ”våga” och överbrygga ”spärrar”, typ att grubbla och ifrågasätta sitt agerande på planen.