Köping Stars spelare har fått lite julfirande, om än i kombination med individuella och lagträningar under jul- och annandagen.

Nu väntar en inspirerande – men svår – uppgift på torsdagskvällen, svenska mästarna Norrköping Dolphins på bortaplan.

– En bra början efter uppehållet, menar coach Jotti Nikolaidis. Vi har ju allt att vinna…

Så är det, inget kan begära att Köping Stars efteråt ska sätta sig i bussen hem med en seger i bagaget.

När lagen möttes i Karlbergshallen i Köping för snart två månader sedan blev Norrköpings segermarginal elva poäng (67- 78). Avgörande för matchen var mästarnas ryck ”mitt i matchen”. Stars lyckades inte stå emot efter en bra början med ledning 26- 21 efter första perioden. Bland annat efter fint trepoängsskytte av Sean Smith.

– Dolphins är ett lag med bred trupp och bra spelare på alla positioner, säger Jotti. Många gånger mal de effektivt ned sina motståndare.

Basketligan drar igång efter juluppehållet, och för Köping Stars blir det en fortsättning utan en axelskadad Ronnie Boggs som återvänt till USA. De tillfälliga förstärkningarna Juan Cabot och Devin Sibley har också spelat färdigt för Stars.

I stället ansluter under annandag jul en meriterad 23-årig amerikan, James Demery, 198 centimeter lång forward.

Demery har rekryterats särskilt för sin fysik och atletism som lär komma till nytta i försvarsspelet. Till detta kommer att Demery är en duktig skytt.

Han får först gnugga Stars spelidé och system i några träningar innan han blir spelklar.

Till matchen mot Norrköping är Sebastian Lindkvist åter i spel och unga Simon Klaasma finns med på bänken. Senast mot Södertälje Kings fick Simon chansen även på plan, och tackade coach Jotti direkt för förtroendet genom att sätta en snygg trea.


Kontakta klubben för plats på bussen till Norrköping