Köping Stars står inför en knepig uppgift när laget under tisdagen reser norrut för ny match i Svenska Basketligan. Stars möter med endast en dags vila efter förlustmatchen i Norrköping nu ligans kanske formstarkaste lag, Luleå.

Å andra sidan är det just Luleå som är det enda topp 5-laget i ligan som Köping Stars besegrat! Supporters av Köping Stars minns den magiskt dramatiska öppningsmatchen i Svenska Basketligan när Stars besegrade Luleå med 80-79 hemma i Karlbergshallen.

– Vi kom ut med fantastisk energi och sköt väldigt bra, säger head coach Jotti Nikolaidis.

Då var Ronnie Boggs bäste poängplockare med 18 poäng för Stars. Det var innan skadebekymren kom och Boggs återvände till USA.

I den andra hemmamatchen mot Luleå fick gästerna revansch. Luleå vann samtliga fyra perioder för seger, 86-68, och ligans skytteligaledare Corban Collins (drygt 20 poäng i snitt) svarade den gången för 22 poäng.

Nu möter Stars ett synnerligen formstarkt Luleå som trots flera spelare på skadelistan vunnit tre raka matcher. De senaste segrarna mot de två främsta lagen i ligan Södertälje och Norrköping imponerar stort. Senast var det forwarden Robert Gilchrist som inför drygt 2 000 åskådare i Luleå Energi Arena glänste med sina 23 poäng och sex returer – ett facit som tog Gilchrist in i ”Veckans lag” i ligan.

Köping har som nämnts bara haft en dag att slicka såren efter den svaga insatsen mot Norrköping i söndags kväll.

– Vi tränade lätt under måndagskvällen, och gick igenom hur vi ska möta Luleå, säger Jotti. Hur vi ska försvara och hur vi ska attackera. Det blir en tuff uppgift. Luleå är ett starkt lag som springer mycket och har fyra importer av god klass.

Stars tar flyget upp till Luleå under tisdagsförmiddagen, och Jotti hoppas slippa liknande strul som störde laget inför bortamatchen mot Umeå.

– Vi vill inte hänga på Arlanda halva dagen…

Samtligas nyckelspelare finns med upp till Luleå, även tidigare skadade Desmond Hubert. Men det är osäkert om han medverkar på planen.

Jotti hoppas på ett betydligt bättre skytte från sina killar än mot Norrköping i söndags kväll. Det är visserligen ingen skam att förlora mot svenska mästarna, men ingen var nöjd med insatsen efter paus. Endast 21 poäng för Stars efter ett besynnerligt svagt skytte, inte minst i straffkasten. Men det kan tydligen även drabba topplag. Kanske är det en ringa tröst för Starsspelarna att Södertälje inte lyckades få med sig mer än just 21 poäng före paus mot Norrköping häromveckan.