Först en stjärnsmäll som sved ordentligt hemma i Karlbergshallen, 55-98. Sen en ryslig förlust i slutsekunden nere i Huskvarna, 85- 86. Men så en lika skön som rättvis hemmatriumf i tredje mötet, 100-71.

Det har svängt rejält när Svenska Basketligans två stjärngäng mötts i ”Battle of the Stars” under säsongen.

Wetterbygden Stars har 2-1 i matcher inför tisdagskvällens så viktiga drabbning mot Köping Stars i Huskvarna Sporthall.

Hur ska Köping tackla uppgiften för att ta sig till strecket och så småningom upp på slutspelsplats?

Jotti Nikolaidis, coach:

– Se till att vårt försvar, precis som i segermatchen, fungerar. Och hålla koll på deras skyttar, det är många som brukar svara för poängen.

I offensiven gäller för Stars att få fart på bollen, spela runt och att lagets stora spelare som Michiel Petersen, Desmond Hubert och Mikael Axelsson Kaltak kliver fram.

– Vår match senast mot Norrköping var helt okey frånsett den olyckliga tiominutersperioden när mästarna gjorde ett avgörande ryck, säger Jotti.

Nu reser Köping Stars till Huskvarna med en intakt trupp. Även Luka Babic som stod över senast är ok.

– Det är en jätteviktig match, så självklart går vi för seger.

Wetterbygden Stars vann lite överraskande med klara siffror mot Luleå i förra veckan, 85-71. Laget har få spelare som tar plats i SBL:s statistiktoppar, utan klubben lyfter fram fördelarna med delat ansvar för att få ut den bästa och mest effektiva basketen.

Men visst, spanjoren Guim Exposito, tycks ha kommit i storform. I matchen mot Luleå satte han sina samtliga nio skott och fyllde på med fem assists och fyra steals. Det tog Exposito till en plats i ”Veckans lag” i SBL.