PRESSMEDDELANDE 2021-07-14

Köping Basket kan med glädje meddela att man kommit överens med Oliver Gehrke om spel med Köping Stars under säsongen 21/22.

Oliver har en bakgrund med spel i Jämtland Basket under tre säsonger mellan 2016-2019 där han sista säsongen snittade 21,7 minuter, 8,5 poäng och 2,5 returer per match. Under hösten 2019 spelade han med UC Davis innan han lämnade college för att återigen spela i SBL med Jämtland. Han har även spelat flertalet matcher med U16-, U18- och senast med U20-landslaget.

Oliver sökte trygghet inför kommande säsong och även om det var fler klubbar som visade intresse så är han mycket nöjd med sitt val.

– Jag var tydlig med min agent att jag ville spela den här säsongen i Sverige. Av klubbarna som hört av sig och visat intresse kändes Köping bäst. Dialogen har varit rak och ärlig mellan mig och sportchefen Stefan. Jag ser fram emot att flytta till Köping och få vara en del av laget redan från säsongsstarten.

Premiären i Starslinnet blir först när Oliver är spelklar efter den korsbandsskada han ådrog sig i februari. Vilket faktiskt var andra gången hans korsband i det högra knäet gick av.

– Rehabiliteringen går bra, säger Oliver. Jag tycker det går bättre den här gången, mycket tack vare att min tidigare fysio (Maggie i Östersund) ordnade med operation och ny fysio (David) i Stockholm där jag bor. Jag känner igen många övningar och upplever att det går i rätt riktning. David har en bakgrund inom basketen och har lagt upp ett basketanpassat program.

Målet och förhoppningen för Oliver är att vara matchredo i december.

– Jag kommer vara i Köping från säsongsstarten i augusti och kommer trappa upp träningen i samråd men mina terapeuter. Utan bakslag är det nog rimligt att hoppas på att jag kan spela matcher igen i december.

Dialogen mellan Oliver och Köping Stars har skett med Sportchefen Stefan Ståhlmalm. För Olivers del känns det viktigt att få vara del av ett lag redan från början av säsongen. Det ger honom tid att lära känna staden, klubben och medspelarna innan han är spelklar.

– Jag gillar det som presenterades för mig i min situation, jag är 21 år och kommer tillbaka från korsbandsoperation nummer två, då är det viktig att ha en coach, en klubb och en situation som jag litar på.

Oliver låter hälsa att han är mycket tacksam för den här möjligheten och längtar efter att få representera Köping inför hemmapubliken.

– Jag har hört att Köping har en riktigt galen publik. Jag är imponerad av resan klubben har gjort och det ska bli mycket kul att få representera Köping!

Stefan Ståhlmalm vet att Oliver kommer bli ett bra tillskott till laget.

– Trots sin unga ålder har Oliver en gedigen rutin och erfarenhet på nationell, internationell och ungdomslandslagsnivå. Han är en hårt arbetande spelare med fighterinstinkt, det i kombination med hans ständiga vilja att bli bättre som spelare och hans vinnarinstinkt. Han är dessutom en bra kille som kommer bli ett med staden.

Stefan berättar vidare att klubben gjort gedigen research inför värvningen.

– Jag var tydlig med att Oliver ska komma hit för sina meriter och inte för att han är Torbjörns son. Vi har också pratat med spelare som under tiden i Jämtland hade Torbjörn som coach och Oliver som lagkamrat och där har de enhetliga budskapet varit att deras relation inte varit något problem.

– Vi ser fram emot att se hans beryktade skottfint i Köpings Bad & Sport så småningom, hälsar Stefan.

(Foto: privat)


Bonusinfo

Född: 2000
Längd:
201 cm
Tröjnummer 8: – Äntligen får jag mitt favoritnummer! Bland annat efter fotbollsspelaren Frank Lampard
Starsspelare han känner: – Spelade med Niklas Larsson i Jämtland, Tim Carlsten i ungdomslandslaget, och har tränat med Hampus Åhlin


Oliver Gehrke highlights


Kontakt

Sportchef
Stefan Ståhlmalm
070-354 84 16