Som utlovat kommer jag skriva en liten ”förstärkt” inför-matchen text nu mot Umeå med tanke på att det kan finnas intresse av att få höra hur vi inom laget tänker inför säsongen. Det har publicerats en del om hur lagen kommer att leverera denna säsong och som vanligt är reaktionerna ofta de samma.

Lag som inte blir tippade nummer ett har säkert åsikter om att de inte får tillräckligt med respekt och det lag som blev tippat som nummer ett känner att det blir lite jobbigt med favoritskapet. Denna reaktion ligger liksom i sakens natur. Mycket vill ha mer och fan vill bli fler, men att säga att man kommer vinna när man blir tippad som vinnare kan kännas lite jobbigt att bära.

Ingen har tippat Köping som vinnare och vi kan försåts inte med gott samvete (eller ens med dåligt samvete för den delen) säga att vi tycker att vi borde ha blivit det 😉

Vi har överlag blivit tippade allt från sexa till åtta. Att vi skulle bli åtta håller vi inte riktigt med om, men sexa kan vi köpa. Internt vill vi förstås lite mer än så, men vi har ett ungt lag med massvis av nya pjäser så att blåsa i trumpeten för mycket kan lägga en riktig sordin på hela säsongen.

Så vi säger så här istället – vi är övertygade om att vi kan slå alla lagen på en given dag, men det finns några lag som med väldigt stor sannolikhet kommer (och dessutom borde) komma högre än Köping Stars i grundserietabellen.

Södertälje vinner nog inte grundserien, men det laget vill man inte möta i ett slutspel. Den erfarenheten och tjurskallarna vill man helst undvika.

Norrköping har en grym spets på sitt svenska material (Shüberg, Terins och Dawit) och verkar samtidigt ha träffat rätt på importerna. De måste nog leva med favoritskapet i egenskap av regerande svenska mästare, så är det bara. Borås har som Södertälje det djupaste svenska materialet och alla är dessutom återvändande från förra säsongen. De blir farliga.

Jämtland har fått behålla sin svenska stomme, precis som Borås och Södertälje och har dessutom (äntligen) träffat rätt på PG (CJ Wilson). Dessa fyra lag skulle jag inte satsa mer än någon enstaka krona på att de skulle missa en semifinal.

Jag skulle dock våga satsa ganska stora pengar (om jag fick) på att något av dessa fyra lagen kommer att vinna SM Guld våren 2022. Jag tror att BC Luleå mycket väl kan nå en semifinal eller rentav kanske ta sig till Final. Men vinnaren finns bland de fyra förstnämnda (om inte Maciej Lampe får för sig att komma hem för då rubbas maktbalansen förstås).

Nässjö kan mycket väl upprepa det de gjorde förra säsongen och gå till semi, men någon final blir det inte för smålänningarna. Sen har vi då Köping, Umeå och Fryshuset. Köping Stars vill förstås ”göra en Nässjö 20/21”, men vi får sikta på att bli bättre än sjua. Det får räcka för nu!