Stars Simon Klaasma spelar försvar på Umeås Eddie Czerapowicz under Better You Cup i Umeå tidigare i år. (Foto: Dan Sederowsky)


Umeå BSKT står för motståndet för Köping Stars i morgon (läs tisdag). I premiären fick Umeå pisk av BC Luleå med 18p. Matchen var dock jämnare än så, även om det kändes som att Luleå höll i taktpinnen matchen igenom.

Umeå är bättre än förra säsongen och kommer att vinna fler matcher. Umeå, precis som Köping, saknar tillräckligt med rutinerade svenska spelare för att kunna tillhöra toppen på allvar. Men de kommer att bli farliga för alla lag och kanske mer för oss än för topplagen.

Gustav Hansson är lite ensam som den bärande svenska spelaren i nuläget, men hans 20 poäng och 8 returer räckte inte mot BC Luleå sist. Cole Welle är kanske den mest oglamorösa spelaren i SBL, men satan i gatan vad nyttig han är (Sveriges Lasse Fågel).

Will Butler är en stor pjäs och speciellt när tre av våra fyra stora spelare inte är tillgängliga. Vi kommer att vara små och då menar jag riktigt små, även om Umeå inte är speciellt stora. Dickerson är också en riktig joker men den jag gillar mest av alla i Umeå är faktiskt Anton Lindqvist. Den lille pojken kan lira på riktigt och kommer att kunna bli riktigt bra framöver.

Offensivt kommer vi att göra poäng, det oroar jag mig inte speciellt mycket för. Det handlar mer om att få stopp på Butler (+++100kg) utan våra tunga pjäser. Lyckas vi med det så har vi en bra chans.

Bortsett från Ernests Kalve (fotskada) och Oliver Gehrke samt med reservation för Simon Klaasma som har känningar i höften så stället Stars upp med full trupp.

Fantastiskt kul att det nu drar igång för Stars och vi ser både fram emot att få spela i morgon, men också till hemmapremiären på fredag mot Fryshuset Basket.