Köping Stars blir bättre och bättre…

…vilket jag sagt fler gånger och kommer fortsätta att upprepa så länge det stämmer!

När Stars-spelarna bara får några fler träningar att spela ihop sig så kommer vi att bli bra. Hur bra, kanske ni undrar?

Det kan jag inte svara på, men enligt vad jag erfar så kommer i princip alla inom sporten som ”rankar” lag att ranka Köping som 7a eller 8a i grundserien.
Vårt mål är att bli bättre än dessa yttre förväntningarna!
Mer än så kommer vi (jag) inte kräva.

Stars och Jotti’s säsong 19/20 var exceptionell och vi vill förstås inget hellre än att upprepa den bedriften, men är det realistiskt?

Mitt svar är:
Realistiskt – Nej
Möjligt – Ja, kanske det?

Jag kan inte svara för hur bra vi kommer att vara i mars 2022, då slutspelet drar igång, men jag vågar lova att vi kommer vara bra nog för att skrämma vilka det än är som står på andra sidan i slutspelet och få dem att känna ett ordentligt obehag över att behöva spela med kniven mot strupen i KBS med 1200+ galna fans som stöttar sitt lag och sin stad!

Mot Borås, i fredags, spelade vi under väldigt långa perioder den offensiva basket jag tycker om att både coacha och titta på. Grabbarna gör det dessutom med väldigt få 5-5 träningar i benen och väldigt lite tid att lära sig spelen, varandras styrkor och svagheter samt tajming.

Med det sagt så är jag extremt nöjd med vad grabbarna har presterat i helgen och för det skall spelarna ha cred!
Borås vann matchen i de sista minuterna men var tydligen inte nöjda med sitt spel.
Förstås….

Det är få av oss coacher som är bekväma med att säga ”de var bättre än oss” vis-á-vis ”vi spelade inte bra”.
Sanningen är förstås att det ofta stämmer.

Jag är precis likadan själv!

Det är inte ovanligt att man som coach väljer att analysera och hänvisa till sina egna brister istället för motståndarnas styrkor. Vi var orutinerade i slutet av matchen mot Borås. Vi kastade bort två bollar och släppte fram deras spelare på tok för enkelt i vår defensiv.

Det är sant, men sanningen är också att Borås har fler erfarna spelare än vad Stars har, de har större vana att avgöra jämna matcher och även bättre spelare (på CV’t). Men jag var väldigt nöjd efter Borås-matchen även om vi förlorade.

Inte för att vi spelade extremt bra, utan för att vi gjorde bra saker tillsammans och framförallt visade att vi blir bättre och bättre för varje dag som går.

Vad gäller matchen mot Nässjö var jag inte alls lika nöjd (och den matchen vann vi dessutom!!). Det jag var nöjd med var hur vi agerade, både fysiskt och mentalt, i den andra halvleken. I första halvlek var vi passiva, reaktiva och spelade utan geist. I den andra halvan tog vi fighten och kämpade på ett helt annat sätt. Vi jobbade oss helt enkelt in i matchen!

Vad Nässjös spelare och coacher tyckte om den andra halvleken vet jag inte och bryr mig faktiskt inte heller. Jag kan bara fokusera på det jag vet och det är att vi var bättre i den andra halvleken än i den första.

Både Nässjö och Köping hade många spelare som inte kunde vara med p.g.a. skador, så det går egentligen inte att dra några större växlar på vare sig matchen eller resultatet. Men jag kan dra i växlarna på vårt lag och hur vi steppade upp i vår inställning till vad som är viktigt…

…nämligen att kämpa och vilja slåss för att försöka göra rätt för sig.

Det sitter ju faktiskt folk på läktaren som faktiskt betalt pengar för att se oss spela och då har man ett ansvar. Det ansvaret tog vi i den andra halvleken och det är jag nöjd med!

Tyvärr en stukad fotled på Kevin Senghore-Peterson, men vi har fått in Steven Haney som skall träna med oss i ett par veckor. Skadebelastningen i Stars är lite för hög för att kunna sitta still i båten, så vi kände oss tvungna att agera.

Steven Haney spelade för mig i Jämtland 2019/2020 och kommer till oss som ”skade-ersättare” och träningsspelare tills det vi får klarhet i hur vår trupp ser ut och Stevens egen framtid. Steven behöver ett lag att träna med (efter sin egen skada) och vi behöver en spelare som vill träna och spela till sig ett kontrakt.

Om Steven kommer att göra några matcher för Stars återstår att se, men han kommer definitivt hjälpa oss nu när vi är bräckliga p.g.a. skadebelastningen och då är detta ett win-win scenario.

Slutligen ett stort tack till Södertälje, Borås och Nässjö för att ni ville komma till oss i Köping och spela basket!

Tack också till all ”personal” som jobbade i hallen, till Basket Shop/Puma, domare och sist men inte minst, tack till alla ni som kom och stöttade oss i hallen i publiken!

Vi syns på fredag då de regerande svenska mästarna Norrköping kommer på besök.


Foto: Robert Bjarnefeldt