Zane Martin spelade mest av alla (drygt 32 minuter) i Stars och blev också bäste poängplockare med sina 20. (Foto: Dan Sederowsky)


Det svängde friskt i poängprotokollet när ligalagen Köping Stars och Nässjö Basket avslutade helgens träningsturnering i Karlbergshallen. Lagen skiftade ledning vid hela 13 tillfällen, men i slutperioden var det en het trio med Giles/Martin/Larsson som knöt ihop säcken för Stars hemmaseger 81-73 (40-45).

Niklas Larsson satte slutperiodens sju första poäng och visade gryende matchform efter en tids rehabilitering efter skada. När sedan lagkompisarna Jordan Giles och Zane Martin med ackuratess fördelade Stars övriga poäng i perioden mellan sig mäktade inte Nässjö stå emot anstormningen.

– Jag vill alltid vinna, säger Jordan Giles som är nöjd med segern, men…

Han låter förstå att det finns mer för Starsgänget att jobba på vid kommande träningar:

– Det räcker inte med att göra 32 ”bra minuter” under match. De resterande åtta minuterna kan ju vara förödande, så det gäller att hålla ihop det.

Tim Carlsten var tillbaka som guard efter fredagskvällens smäll och några stygn i ansiktet. Det var också Tim som med energi och fart anförde Stars när laget vände underläge med sju poäng till 21-17 i periodpaus.

Tim Carlsten var snabb sina attacker mot Nässjös korg, framför allt i den inledande perioden. (Foto: Dan Sederowsky)

Coach Torbjörn Gehrke var ändå inte nöjd, definitivt inte med andra perioden där Stars föll med klara 19-28.

– Det var mentalt väldigt tafatt spel i första halvlek. Vi var inte tillräckligt hårda och aggressiva.

Han var mer nöjd med hur Stars agerade i andra halvlek.

– Vi gör saker med tydlig intention på planen, det är glädjande.

Nässjö hade en sexpoängsledning i tredje perioden när Stars med Simon Klaasmas trea som ”startskott” hämtade upp försprånget och med Simons straffkast även gick till pausledning, 59-58.

Sen blev det som redan nämnts trion Giles/Martin/Larsson som tillsammans satte in poängstöten för segern i slutperioden.

Smolk i glädjebägaren var att Kevin Senghore-Peterson blev olyckligt träffad av en hård boll på foten, så pass att det blev en vrickning och slutspelat för dagen.

En oturlig fotskada drabbade Kevin Senghore-Peterson som fick se resten av matchen från ryggläge och med hårt tejpad fot vid sidan om planen. (Foto: Dan Sederowsky)

I den andra söndagsmatchen mellan Borås och Södertälje var det Borås som tog hem segern.

För Köping Stars väntar nu en veckas träning och en ny träningsmatch hemma i Karlbergshallen på fredag. Då kommer svenska mästarna Norrköping Dolphins på besök.

Köping Stars – Nässjö 81-73 (40-45)
(21-17) (19-28) (19-13) (22-15)

Poäng Köping Stars: Zane Martin 20, Niklas Larsson 14, Jordan Giles 12, Tim Carlsten 11, Ernests Kalve 8, Dominic Robb 6, Simon Klassma 5, Kevin Senghore-Peterson 3 och Erik Flood 2