”Aleksa Solevic är en krigare som kom till spel mot Umeå trots en spricka i ett revben. Men det är tveksamt om han spelar i kväll”, säger coach Jotti Nikolaidis inför Köping Stars tisdagsmöte borta mot Jämtland.

Solevic (bilden) kapacitet har varit betydelsefull och ett bärande inslag i Stars frenetiska kamp för att nå slutspelet redan första säsongen i Svenska Basketligan. Inte undra på att Solevic bet ihop för att trots revbensskadan medverka i den så viktiga matchen i lördags mot Umeå. Men det blev som bekant en knapp förlust – och då var det inte bara ett revben som gjorde ont…

Aleksa följer dock med sina lagkamrater upp till Östersund, och efter övernattning i Sundsvall och fortsatt resa till Östersund och värmning i basketarenan tas beslut om guardens medverkan.

Det finns trots allt en teoretisk chans – om än mikroskopisk – att bärga en slutspelsplats. Men då krävs tre avslutande segrar för Stars samtidigt som Umeå förlorar sina tre kvarvarande matcher. Realistiskt? Nja…

– Men vi vill fortsätta tävla, säger Jotti Nikolaidis. Killarna vill göra bra matcher – dels för egen del, men inte minst för klubben.

När Köping senast återfanns i högsta basketligan, säsongen 1981/82, tog laget nio segrar. Där står även Stars för tillfället, och nog kittlar det att en tionde ligaseger för säsongen…

Statistiken talar dock inte för Köping Stars i mötena med Jämtlands Basket. Tre raka förluster under säsongen. Inte ens 103 Starspoäng hemma i Karlbergshallen räckte för seger.

– Jämtland är ett offensivt skickligt lag, och för att vi ska lyckas måste vi bromsa deras duktiga guards Adam Rönnqvist och Teyvon Myers.

De två svarade tillsammans för 41 poäng mot Köping Stars senast.

Förutom Aleksa Solevic skada har några av spelarna varit sjuka och stått över träningar. Coach Nikolaidis hoppas och tror att de är piggare i kväll. Men det öppnar samtidigt för möjligheterna till spel för lagets yngre talanger.

– Luka Babic lär finnas med, och även Simon Klaasma lär få några spelminuter, säger Jotti Nikolaidis.

Jämtland förlorade mot Luleå senast, en förlust som innebar att jämtlänningarna hamnar på femte plats i Basketligan, utan möjlighet att nå högre men samtidigt utom räckhåll för lagen bakom. Nu blir det slutspelsmatcher mot laget som kommer fyra i ligan. Inför dessa matcher skriver coach Torbjörn Gehrke att ”…det vore smakfullt om vi avslutade [ligan] med att alla spelarna på plan och ledare vid sidan kunde gå All-In i alla lägen…”