PRESSMEDDELANDE 2021-05-19

Torbjörn Gehrke, 53 år.

Ett välkänt och aktat namn i basketsverige blir ny head coach i Köping Stars. Beslutet togs på tisdagskvällen av styrelsen för Köping Basket.

– Det känns verkligen bra, Torbjörn passar in i vår satsning på Köping Basket 2.0, säger Stefan Ståhlmalm i klubbens sportgrupp , tillika styrelseledamot.

Torbjörn Gehrke coachade utomlands i vintras (Racing Luxemburg), men har dessförinnan en lång meritlista från coaching i svenska klubbar i högsta ligan. Södertälje (2002-2010), Solna Vikings (2010-2012), Alvik i Basketettan/Superettan (2012-2014) samt sex år i Jämtland Basket (2014-2020).

– Jag signalerade tidigt mitt intresse för Köping Basket och Stars när jobbet blev ledigt. Föreningen är ingen ”vanlig” nykomling i SBL, utan det finns något i Köping som jag sett i andra klubbar som tidigare gjort samma resa. Jag märker en ambitionsnivå och vilja i föreningen och staden, och det finns potential.

Torbjörn Gehrke känner till det stora basketintresset:

– Köping ligger bra till geografiskt, med potential att locka ännu mer publik samtidigt som det finns ekonomiska resurser. Jag vill gärna vara med på resan att bygga något som blir slagkraftigt.

Att jobba med utveckling ligger honom nära.

– Att tänka organisatoriskt, att bygga lag och spelare. Det är samtidigt en balansgång, där segrarna kanske inte kommer på en gång utan senare…

Stefan Ståhlmalm i Köping Stars sportgrupp hälsar nye headcoachen Torbjörn Gehrke välkommen till föreningen och Köping. (Foto: Dan Sederowsky)

Stefan Ståhlmalm är glad över att föreningen får coach med lång och gedigen erfarenhet.

– Vi får en engagerad ledare både på och vid sidan om planen. Vi vill bygga basketen i Köping ännu större och då känns det bra att ha med Torbjörn på resan. Inte minst för att han har erfarenhet från åren i Jämtland Basket, en klubb han kom till när den var i en snarlik situation som vi är nu.

I processen att välja en ny head coach har Christer ”Cribba” Sjögren varit till stor hjälp.

– Vi är tacksamma för ”Cribbas” engagemang, och att vi så snabbt bland många sökande till coachuppdraget nu kommit överens med Torbjörn Gehrke, säger Stefan Ståhlmalm.


Gehrkes basketkarriär startade i Köping! – hör den härliga historien


Kontakt

Sportgruppen
Stefan Ståhlmalm
070-354 84 16