I ett tight spelschema i SBL med två matcher i denna vecka styr Köping Stars bussen till Borås under fredagen. En svår uppgift väntar mot ett hemmalag som vunnit åtta av sina nio senaste matcher.

Stars möter Borås Basket för tredje gången denna säsong. Två ligamöten har slutat med förluster för Köping, men i en tidig träningsmatch vann Stars med två poäng.

Här en kort resumé av ligamötena:

Stars kom till Boråshallen i slutet av oktober, och fick en tuff kväll. Coach Jotti Nikolaidis tyckte heller inte att grabbarna var på tå från start, och när hemmalaget visade upp ett eminent skytte blev Borås segermarginal hela 36 poäng, 111-75. Resultatet förde den gången Borås till serieledning.

Det blev en helt annan matchbild när lagen möttes i ett svängigt returmöte hemma i Karlbergshallen. Stars gjorde en mycket bra insats och lagen var växelvis i ledningen. Stars var med ända in till sista skottet som tyvärr inte nådde korgen, förlust med 83-86.

Köping Stars reser till Borås för att med en seger hålla sig kvar över slutspelsstrecket. Värste konkurrenten kring strecket för tillfället, Umeå Basket, lär knappast tappa poäng i lördagens hemmamatch mot ligans jumbo, Uppsala, som nu sett två av sina främsta spelare lämna klubben.

Umeå har visserligen två fler spelade matcher än Stars, men att under fredagskvällen ”sno” åt sig poängen nere i Borås vore ju för Stars att leverera en riktig ”stjärnsmäll” mot ett av ligans topplag.

Stars spelare var ju så nära i mötet med Jämtland i tisdags. 103 poäng för Stars är en imponerande siffra i en offensiv poängjakt på Jämtland. Men gästerna med ett imponerande trepoängsskytte – till hemmapublikens stora förtvivlan – lyckades hålla undan var det bara att gratulera coach Gehrkes lag till segern.

– Vi tittade verkligen Jämtland i ögonen, säger coach Jotti Nikolaidis som var nöjd med hur Stars spelare utmanade jämtarna.

Han hoppas givetvis på något motsvarande mot Borås som spelmässigt är att jämföra med Jämtland, men med mer djup.

– Det gör Borås svårspelat och ett komplett lag med stora spelare som kan skjuta och med livsfarliga spelvändningar.

Den stora förlusten tidigare i Boråshallen är ett av säsongens tre bottennapp för Stars, menar Jotti. Å andra sidan tycker han att Borås var riktigt bra i den matchen.

– Jag hoppas att vi kan tävla längre in i matchen mot Borås den här gången.

Borås kommer på fredagskvällen stärkta av en imponerande seger senast mot svenska mästarna Norrköping Dolphins. Borås kapacitet går heller inte att bortse från – åtta segrar på de senaste nio spelade matcherna! I ett lag med duktiga skyttar utmärkte sig Michael Moore (25 poäng) och Nimrod Hilliard IV (22 poäng) mot Norrköping. Hilliard är även det främsta hotet till ledaren i assistligan, Köping Stars guard Aleksa Solevic. Borås väntas få tillbaka tidigare skadade skarpskytten Marcus Tyus.