Köping Stars vann båda träningsmatcherna mot Nässjö före ligastarten, men nere i Småland blev det förlust med 72-69 när viktiga ligapoäng skulle delas ut.

Nu är det hemmamöte på ekparketten i Karlbergshallen, och efter att ha avverkat en dryg fjärdedel av ligaspelet (36 matcher) vill Stars gärna bryta en förlustsvit (sex matcher) och ta värdefulla poäng. Senast, mot Wetterbygden i Huskvarna, var det ytterst nära. Köping vände ett stort underläge till ledning i matchens slutskede – bara för att få se segern grusas i slutsekunden.

– Sånt´ svider, men kan tjäna som tändvätska inför lördagens match, menar Stars head coach Jotti Nikolaidis.

Stars har förstärkt truppen med två nya spelare, och på lördag hemmadebuterar såväl amerikanske guarden Devin Sibley som spanske forwarden Juan Cabot. Båda gjorde sin första match i Starströjan mot Wetterbygden, och tidigare collegespelaren Devin Sibley var nära att ikläda sig hjälterollen. Vad sägs om hela 15 poäng för amerikanen i den avslutande perioden!

– En atletisk spelare, duktig skytt och van vid den amerikanska basketens fokus på individuella prestationer, säger Jotti.

Nu har såväl Devin Sibley som Juan Cabot fått en värdefull träningsvecka i sin nya omgivning, och Jotti Nikolaidis är övertygad om att nyförvärven kommer att leverera framöver.

Ronnie Boggs är fortfarande långtidsskadad, men Sebastian Lindqvist är tillbaka i träning. Och intensiteten vid träningarna går inte ta fel på. I måndags fick såväl Michael Axelsson Kaltak som Simon Klaasma sy ögonbryn efter en olycklig sammanstötning.

Nässjö har ännu inte vunnit på bortaplan under ligasäsongen och kommer till Köping stärkta av seger mot Luleå, men med en smärtsam förlust mot Södertälje senast trots ledning med 16 poäng inför slutperioden.

– Ett komplett lag som nu har fått rutin från ligaspel i fem-sex år, menar Jotti. Men Nässjö är ett lag som vi vill ha bakom oss i serietabellen.

Här finns spelare som Franklin Williams och Marquis Jackson, och inte minst Dartaye Ruffin som gjorde 25 poäng mot Södertälje.

– Vi måste begränsa Ruffins utrymme, menar Jotti.

Efter Nässjö väntar ytterligare två betydelsefulla matcher för Köping Stars. Uppsala borta på tisdag och så Umeå hemma nästa lördag.

Idel spännande högtidsstunder för Starsälskare!