PRESSMEDDELANDE 2021-06-04

Simon Klaasma, egen produkt och landslagsmeriterad, är först med att sajna med Köping Stars i det spännande lagbygge inför säsongen 2021/2022. Simon gör därmed sin fjärde säsong i Stars sedan debuten som 16-åring.

– Jag är supertaggad för en säsong till i Köping Stars, säger Simon. Jag känner att Köping är rätt ställe för mig att fortsätta utvecklas i. Sedan hoppas jag verkligen att Köpingspubliken kan komma tillbaka till hallen i höst och vara den publik som jag känner!

Torbjörn Gehrke, ny head coach i Köping Stars, är glad över Simon Klaasma i spelartruppen. Här nedan reflekterar han kring Simon och sätter samtidigt ord på det som är klubbens intentioner:

”Att bygga ett helt nytt lag ifrån grunden är både en befrielse och en utmaning. Men att gå över ån efter vatten hade känts minst sagt korkat!

Simon Klaasma har spelat och tränat i SBL sedan 2018. Säsongen 2021-2022 blir Simons fjärde säsong i SBL innan han fyller 20 år, det är inte illa pinkat!

Med landslagsmeriter ifrån U17 och U18, samt sannolikt med i Sveriges HU20’s bruttotrupp, handlar det mer om att kasta ut Simon över ”SBL-stupet” och se om han kan flyga?

Simon spelade 12 respektive tio matcher sina första två år med Köping i SBL. Den gångna säsongen fick Simon förtroendet i 24 av 36 matcher med 5+ minuters speltid per match i snitt. Det är få coacher som lovar speltid till spelare. Jag är en av dem som inte lovar en sekund! Däremot känner jag det vore fegt att inte ge en egen produkt en ärlig SBL-chans (innan han återupptar ingenjörsstudierna) för att se om vingarna bär eller kraschar.

Simon är ju en kille som gjort landskamper för Sverige, som i princip sätter alla skott han tagit när han varit på banan och som vill vara kvar i Köping. Simons spetskvalitet är hans skytte och det är en grym kvalitet att ha om man inte får ”bärande minuter” i sitt lag. Har man en sådan spets så vet man vad man ska göra när man väl kommer in!

Utvecklar Simon dessutom sin fysiska styrka under pågående säsong samtidigt som han tar med sig det han lärt sig de tre gångna säsongerna under Panagiotis Nikolaidis, så är min förhoppning att Simon flyger iväg till sina studier nästa höst efter att ha bidragit till att sätta Köping på basketkartan!”


Kontakt

Sportgruppen
Stefan Ståhlmalm
070-354 84 16