PRESSMEDDELANDE 2021-06-07

Då är det dags för Köping Stars att presentera näste spelare i lagbygget för säsongen 2021/2022. Och det är en ung utvecklingsbar spelare som efter fyra år på universitet i USA vänder hem till Sverige för sin debutsäsong i SBL.

Tillåt oss presentera Kevin Senghore Peterson, 23 år och 198 centimeter lång. Det blir Kevins första SBL-säsong men han har totalt 40 landskamper på ungdomsnivå och så sent som 2019 var han med i Framtidslandslaget.

Coach Torbjörn Gehrke:

”Varje lag behöver en eller flera spelare som med fysisk närvaro kan sätta stopp i försvar antingen med muskler, i luftrummet eller både och! Vi ser framför oss att Kevin blir en av de spelarna som ska bära Köping Stars defensivt.”

”Hans storlek, styrka, snabbhet och atletism, samt förmågan att försvara flera positioner gör att vi ser Kevin som en spelare med stor potential för oss. Vi vill se Kevin spela betydande minuter för Köping Stars redan i september.”

Coach Gehrke ser inte bara Kevin som en defensiv spelare. ”Kan vi även hitta rätt i Kevins offensiva roll med oss och jobba på att göra honom mer all-round, både inifrån och ut, så kommer Kevin att göra väsen av sig på riktigt!”

Kevin är laddad inför sin debutsäsong i Köping Stars och SBL:

”Jag valde Köping dels för jag hört och sett bra saker när det gäller klubben i sig, sen tycker jag att Coach Gehrke’s koncept och vision för den kommande säsongen är riktigt intressant och något som jag genast vill ta del av. Det ska bli riktigt kul att komma hem och spela i Sverige igen efter några år i USA och jag ser fram emot att coach kommer hjälpa mig på rätt sätt att komma in i det europeiska spelet igen! ”


Kontakt

Sportgruppen
Stefan Ståhlmalm
070-354 84 16