PRESSMEDDELANDE 2020-05-14

Den landslagsmeriterade och egna produkten, Simon Klaasma, är klar för ytterligare en säsong med Köping Stars. Simon debuterade i Stars redan som 16-åring och är nu klar för sin tredje säsong.

Stefan Ståhlmalm, styrelseledamot:

”Simon utvecklas mer och mer för varje träning han gör, vi i klubben är väldigt stolta över hans framfart. Det är roligt att han väljer att fortsätta sin basketutveckling här i Köping där han bl.a. studerar på NIU (Nationellt godkänd idrottsutbildning, basket), det är väldigt positivt för oss som förening. Detta kan på sikt leda till att fler ungdomar söker sig till Köping och NIU”.

Simon Klaasma:

”Det känns bra att spela ett år till här i Köping. Slutet på förra året blev väldigt tråkigt men jag tror att vi kan bygga vidare på det vi hade och fortsätta resan framåt. Jag känner mig redo att ta ett större ansvar på planen och fortsätta utvecklas som både spelare och person. Coach Jotti och Andris har hjälpt mig mycket och jag känner att Köping är rätt ställe att fortsätta utvecklas i.”

Coach Nikolaidis:

”Simon har en enorm motor och arbetsmoral på parketten och i gymmet. Han är fortfarande bara 18 år, men en väldigt mogen och medveten basketspelare med skyttet som sin spetskompetens. Tillsammans med coach Andris Kehris görs nu ett hårt jobb med att vidareutveckla Simons fysik och basketteknik så att han kommer vara redo för en större roll till säsongen 20/21”

Highlights Simon Klaasma


Kontakt
Sportgruppen
Stefan Ståhlmalm
070-354 84 16