PRESSMEDDELANDE 2020-07-02


Skarpskytten Niklas Larsson, 26 år, väljer att förlänga sitt kontrakt med Köping Stars inför kommande säsong!

Med ett av SBL:s vassaste trepoängsskytte väljer nu Niklas att förlänga sitt kontrakt med Köping Stars över kommande säsong. Detta är mycket positivt för klubben och ger en trygg och stabil grund i Stars pågående lagbygge. Niklas är duktig på många saker men med en extra spets på skyttet där han har snittat cirka 40 procent från trepoängslinjen under sina hittills nio säsonger i SBL.

Stefan Ståhlmalm:

Vi är väldigt nöjda att Niklas valt att förlänga med oss inför kommande säsong. Att behålla vår lagkapten ytterligare ett år ger oss stabilitet och kvalitet.

Niklas Larsson:

Jag är väldigt glad att spela för Köping ytterligare en säsong. Förra säsongen var på många sätt en succé och det hoppas jag kan att vi kan bygga vidare på. Det tråkiga slutet på förra säsongen gör att man är extra taggad att spela i en fullsatt Karlbergshall igen! Vi ses i höst!

Coach Nikolaidis:

Alla vet att Niklas är en duktig skytt men hans storlek gör också att vi kan använda honom på flera positioner samt att hans basketintelligens ger laget en balans och trygghet på planen. Niklas bidrar också med rutin och ledaregenskaper vilket vi värdesätter högt i laget och i klubben. Niklas är redo att med hårt jobb ta ytterliggare kliv i sin individuella utveckling och parallellt sikta högt med Köping Stars säsongen 20/21, jag är grymt nöjd att han stannar minst en säsong till!

Lite Niklas-fakta

  • Gör sin 10:e säsong i SBL
  • har spelat 276 st ligamatcher varav 70 stycken med Stars
  • har gjort 2038 poäng totalt i SBL varav 856 poäng för Köping på två säsonger (12 p/match)
  • har snittat ca 40 procent från trepoängslinjen under sin ligakarriär
  • ligger i topp i antalet ungdomslandskamper i Sverige
  • har också spelat för Framtidslandslaget
  • Niklas är endast 26 år gammal

Highlights Niklas Larsson


Kontakt
Sportgruppen
Stefan Ståhlmalm
070-354 84 16