PRESSMEDDELANDE 2020-06-30

Fysisk starke Alexander Larsson, 205 cm, väljer att flytta till Köping och representera Stars under kommande säsong. Med tidigare spel på college i USA, Spanien (Alicante, LEB-silver), England (Leicester Riders, British BBL) och SBL-kollegan Södertälje Kings så har vi gjort en stjärnvärvning!

Centern Alexander Larsson, 25 år, kommer närmast från spel med SBL- kollegan Södertälje Kings. Där har han tillbringat de senaste säsongen med SBL-spel och Europe Cup-spel med Södertälje Kings.

I Alexander får vi en center som dessutom representerat Sverige i Ungdomslandslag och Framtidslandslag vid olika tillfällen. Vi har ett spännande lagbygge på gång och vi är otroligt stolta att ”Alex” väljer att spela med oss kommande säsong

säger Stefan Ståhlmalm, som också utlovar fler nyheter inom kort.

Alexander Larsson:

Jag ser fram emot att komma och spela för Köping Stars och hjälpa klubben mot fortsatt framgång. Det är en klubb med ett oerhört momentum som verkligen etablerade sig i ligan förra säsongen. Coach Jotti och jag har en relation sedan ungdomslandslagsåren och jag tror på hans basketfilosofi och tillvägagångssätt för att vinna.

Coach Nikolaidis:

Alex är en unik svensk spelare med sin fysiska spelstil och vinnarmentalitet vilket är något vi värdesätter högt i lagbygget. Han styrka är främst i spelet med ryggen mot korgen och har dessutom ett mycket bra distanskott. Jag och övriga i coachstaben är verkligen glada att Alex väljer Köping och vi ser verkligen fram emot att få jobba med honom och övriga laget i augusti.

Moderklubb
Södertälje BBK

Highlights Alexander Larsson

 


Kontakt
Sportgruppen
Stefan Ståhlmalm
070-354 84 16