Det är en revanschsugen spelartrupp i Köping Stars som reser söderut för match mot Nässjö i SBL på fredagskvällen.

– Spelarna är glada att det redan är match igen, säger coach ”Jotti” Nikolaidis.

Matchen mot Wetterbygden hemma i Karlbergshallen i tisdags var onekligen en besvikelse för den stora hemmapubliken, som vant sig med idel segrar under fjolåret i Superettan.

Nu är det spel på högre nivå, men det går inte att ta miste på besvikelsen även bland spelarna i Köping Stars efter den tama insatsen i tisdags.

– Det var en mental kollaps i tredje perioden, menar ”Jotti”.

Den efterföljande analysen säger att hemmaspelarna saknade den energi som visades upp i den tidigare premiärsegern mot Luleå, men att Wetterbygden samtidigt kom väl förberedda till matchen. Den här gången var Wetterbygden också lyckosam i att ta bort Köping Stars styrkor.

”Jotti” har i dagarna tillsammans med spelarna videogranskat förlusten, men av förklarliga skäl skippat sista perioden då matchen i praktiken var avgjord. Nu har det dragits lärdomar.

– Framför allt krävs mer intensitet än senast.

Köping Stars har besegrat Nässjö i två träningsmatcher på försäsongen (88-85 och 87-69).

Vad innebär det, ”Jotti”?

– Att vi vet att vi kan slå dem. Men också att Nässjö är revanschsugna, och det är extremt tufft att spela i deras hall . Nu har de tränat i lugn och ro en vecka, och vi vet ju att de slog svenska mästarna Norrköping i sin hemmapremiär

Alla krya inför Nässjömatchen?

– Det är fortfarande frågetecken för Mitch Petersen. Han får känna sig för under uppvärmningen. I övrigt är truppen intakt.