PRESSMEDDELANDE 2021-06-17

Välbekante Ernest Kalve ersätter landsmannen Andris Kehris som assisterande coach. Rollen innebär att Ernest ”The Eagle” kommer fungera som spelande assisterande tränare och i och med det blir det här hans tredje säsong i Köping Stars.

– Jag älskar staden och klubben och det ska bli roligt att komma tillbaka en tredje säsong, säger Kalve.

Förutom att assistera Torbjörn Gehrke och en roll som spelare kommer Kalve även ha huvudansvar för klubbens Div 2-lag. 

– Att coacha blir en ny utmaning i mitt liv. Jag kommer inte kunna spela för alltid och jag älskar verkligen basket och det är något jag kommer vilja jobba med även efter min spelarkarriär.

Han ser fram emot att samarbeta med och lära av coach Gehrke.

– Det är en bra start på tränarkarriären att få samarbeta med en sådan erfaren coach, säger Kalve.

Och för coach Gehrke blir det också något nytt att ha en spelande assisterande tränare.

– Under mina 20 år som coach har jag aldrig haft en spelande assisterande tränare, säger Gehrke. Men man måste ju våga prova nytt. Ernies erfarenhet och hans syn på vad som händer på plan kommer vara en ovärderlig insikt som jag hoppas kunna dra stor nytta av. Laipni gaidīti atpakaļ Ernie!

Ernest Kalve har precis som Torbjörn Gehrke stor erfarenhet av europeisk basket. De har båda bland annat spelat under coach Sergio Scarolo, för Ernest del när han var i EA7 Empori Armani Milano 2013. Hans minuter som spelare kommer troligtvis minska men Gehrke känner ändå att Stars kommer dra nytta av Kalves tuffa och lite elaka spelstil samt såklart hans trepoängsskytte.

Foto: Robert Bjarnefeldt


Andris Kehris har blivit erbjuden en tjänst som assisterande tränare i Jämtland basket, samt instruktör på Östersund NIU basketgymnasium. Vi tackar honom för hans två säsonger här i Köping där han har varit mycket uppskattad som assisterande coach i Stars men även mycket omtyckt av ungdomsspelare och ungdomsledare och vår pensionärsgrupp som han varit djupt engagerad i. 

– Jag vet att jag pratar för hela styrelsen och föreningen när jag säger att vi har uppskattat Andris professionalism och lojalitet och vi önskar honom varmt lycka till i Östersund! säger Stefan Ståhlmalm, styrelseledamot och sportchef Köping Stars.

Andris är tacksam för sina två säsonger i Köping: 

– Jag är mycket tacksam för min tid i Köping. Klubben trodde på mig och stöttat mig och jag utvecklades mycket av att arbeta med ”Jotti”. Engagemanget bland ledare i Stars och på ungdomssidan i Köping Basket samt stödet bland människorna i stan gör att jag tror att resan för Köping Basket bara har börjat.


Ernest snittade 10.4 poäng, 4.2 returer och 0.9 assist förra säsongen.


Kontakt

Sportgruppen
Stefan Ståhlmalm
070-354 84 16