SBL-motstånd väntar Köping Stars i Better You North Cup!

Köping sitter nu i bussen på väg upp till Umeå där matcher mot BC Luleå, Jämtland och värdarna Umeå väntar. Inga större värdemätare för något av lagen eftersom vi alla ligger väldigt tidigt i våra förberedelser och vissa av oss inte har haft alla spelare på plats av olika anledningar.

BC Luleå verkar ha fått in sin sista import för bara någon dag sedan och Stars har fortfarande lite problem med skador efter första veckans träning. Däremot verkar Jämtland och Umeå ha haft turen att slippa skador, samt haft sina spelare på plats en tid. Oavsett vad så blir det väldigt bra för alla lag att få svar på vad som fungerar och vad som inte fungerar mot annat motstånd än sina egna lagkamrater som redan vet vad det är man försöker göra både i anfall och försvar.

Efter matchen mot Uppsala, i fredags förra veckan, fick Stars svar på att vi är för dåligt tränade och det resulterade i att tempot i matchen avtog redan efter Q1. Uppsala som har ett mycket större lag än oss fick grepp om tempot. Tillåter vi andra SBL lag göra lika dant så kommer utfallet inte att bli vackert. Uppsala, som gjorde väldigt bra ifrån sig, är med all respekt inte i paritet med de allra flesta SBL lagen så vi måste upp flera nivåer innan ligan börjar.

Det är oerhört svårt att värdera SBL lagen i skrivande stund eftersom det är så många bärande nya spelare i varje lag (framförallt importer). Stars möter Jämtland redan i kväll kl.19:30 och där återfinns Kapten Guinn, Pierre Hampton och Anes Sekovic som de mest framträdande bärande svenska spelarna. Daniel Johansson, Felix Edwardsson och Adam Johansson backar upp som kompetenta roterings spelare.

Med det sagt är Jämtland tillsammans med Borås, Södertälje och Nässjö de som fått behålla störst del av sina respektive lag ifrån förra säsongen. Det är avgörande för långsiktig och hållbar framgång! Lägg där till importerna Chase Harler (guard/skytt), Steve Harris (center/forward) och CJ Wilson (pointguard) som importer, så kommer Jämtland att utmana om Top 4 platserna. Utan att ha sett dem spela än så ser Jämtland dock inte lika starka ut på pappret som förra säsongen, men vi vet alla vad vi använder papper till en gång om dagen och ibland kanske rent av två eller fler gånger om dagen 🤭

För Köpings del är vi fortfarande lite brandskattade. Tre spelare är tillbaka i träning efter överansträngningar första veckan (Hampus Åhlin, Ernie Kalve och Marcus Larsson). Zane Martin missade första veckans träning pga. sen ankomst och ligger efter, men ser bättre och bättre ut. Tyvärr dras Niklas Larsson med en hamstring skada och spelar inte i helgen. Dominic Robb klarade sig med andan i halsen efter en misstänkt fraktur och följer med upp till Umeå då röntgen tidigare i veckan visade att ingenting var brutet. Oliver Gehrke är dessutom en månad bort ifrån träning med kontakt efter knäskada.

Det är förstås väldigt komplicerat att möta den typen av motstånd vi kommer att möta utan att ha kunnat spela och träna 5-5 mer än två-tre gånger de senaste tre veckorna. Men å andra sidan så får vi nu träna på att spela 5-5 eftersom vi inte haft tillräckligt med spelare att göra det på träning, så i den bemärkelsen kommer denna turnering väldigt lägligt. Inget ont som inte har något gott med sig.

Jag återkommer i morgon med en kort sammanfattning ifrån Jämtlands matchen och några tankar om BC Luleå och Umeå som också spelar i kväll.

Matcherna kan du se på Solidsport