Bra svar för Köping i Better You North Cup!

Det blev inget referat efter gårdagens match mot Umeå, som slutade i vinst efter två förlängningar, för det var i princip uppkast igen efter att vi duschat klart!

Summa summarum har helgen varit väldigt givande för Köping. Vi har dubblerat våra ”träningspass” i 5-mot-5 spel. Vi har blivit ordentligt trötta och fått kämpa oss igenom den tröttheten. Det var varit relativt lika förutsättningar för alla lagen, men som vanligt vill vi alltid vara värst 😩

Med en riktigt lång resa i benen så blir vi slaktade i halva matchen mot Jämtland som var mer än ett nummer för stora för oss i dagsläget. I efterhand kan jag dock tillåta mig att vara nöjd med att vi tävlade med dem i 20 min med de förutsättningarna vi haft.

Det ska spelarna ha cred för!

Dagen efter (lördag) mötte vi Umeå, som har ett mycket mänskligare manskap på pappret än Jämtland. Vi fick en bra start i Q1 som vi lyckades suga på i resterande tre perioder, men vi kunde inte knyta ihop säcken. Det slutade med en vinst efter dubbel övertid vilket ändå är viktigt att poängtera ger råg i ryggen. Inte direkt vad vi hade hoppats på, dvs. tio extra effektiva spelminuter för ett lag som skulle spela mot Luleå knappa 14 timmar senare och nu sitter vi på bussen hem i 9 timmar….

Som sagt – det är synd om oss 😉

Men det man inte dör av gör en bara starkare sägs det ju.

Det var som sagt en bra helg för Köping av flera anledningar och en av dem anledningarna var att vi gjorde saker bättre och bättre för varje match. Inga fler skador och vi hittar bättre och bättre flöde i vårt offensiva spel under längre och längre stunder i matcherna. Vi kastar bort bollen mindre och mindre för varje match.

Det vi inte gör bra är att vi inte tar returer som ett lag måste göra för att ha en chans i SBL. Dessutom inser vi fortfarande inte varför vi spelar bra när vi spelar bra och vad det är vi inte gör när det slutar gå bra. Kontentan av det är att vi ännu inte är i form och behöver mer träning, fler träningar 5-mot-5 och fler matcher. Vi behöver också komma i bättre kondition. Men det är det försäsongen är till för. ”So far so good” som killen sa när han passerade varje våning i fritt fall efter att ha hoppat ifrån taket på höghuset.

Anledningen till att jag kan vara ”nöjd” efter bara en vinst på tre matcher är att vi spelat bra i mellan 20-25 minuter i varje match. Målsättningen är enkel: 28-30 bra minuter i matcherna kommande helg och 30-32 min i matchen helgen efter det och ännu bättre mot SBBK i premiären. Vi har mycket att jobba på, men vissa saker ser stundtals riktigt bra ut.

Totalt sett är vårt skytte något bättre än vad jag kanske hoppats på (kanske beror på att vi skjutit mer än vi spelat de senaste veckorna 😉). Vårt tempo är för lågt. Vår returtagning är för dålig. Vår fighting spirit och vilja är dock väldigt hög. Viljan att lyssna och att göra saker bättre än bra. Som sagt, försäsongsmatcher är till för att identifiera vart vi står nu så att vi kan identifiera och åtgärda förbättringsområden för att bli bättre sen.

Alla spelare får minuter. Framförallt Simon Klaasma och Erik Flood som dessutom gjorde det bättre än vad jag hade förväntat mig. Ett väldigt glädjande besked.
Framförallt i matchen mot BC Luleå valde jag att rotera på flera spelare i längre intervaller än vad jag kanske hade gjort i en tävlingsmatch och det ångrar jag inte en sekund.

Vi måste vara försiktiga med de friska kropparna vi har och då får det i värsta fall kosta en potentiell seger. Dessutom sköt vi väldigt dåligt (trots en hel del öppna lägen) ifrån 3-poängsland (20%) vis-á-vis nästan 40% i de andra två matcherna. BC Luleå behövde denna segern mer än oss, med tanke på deras tidigare två resultat, och kom ut hungrigare än oss och vann både rättvist och välförtjänt.

Nu blir det en dags vila med passiv återhämtning och en dags vila med aktiv återhämtning, sen blir det två dagars träning innan helgens matcher i Köping mot Borås på fredag kl. 19:30 samt Nässjö på söndag kl. 16:30. Dessutom möter SBBK- Nässjö på fredag kl.17:00 och Borås möter SBBK på söndag 14:00. Alla matcherna går i Kabbe (Karlbergshallen) och visas på SBLplay.se

Vi vill förstås fortsätta på den inslagna vägen och se bättre och bättre prestationer för varje match som går.

Förhoppningsvis får vi Niklas Larsson tillbaka i spel innan nästa helg och om några veckor är Oliver Gehrke i träning igen.

Tack Umeå och alla partners runt Better You North Cup!

Väldigt proffsigt hanterat runt matcher, träningar, boende (Hotel Björken), sekretariat, statistik, träningar, personalens hospitalet och sist men inte minst tack till Kyle Rowley för ett väldigt engagerat omhändertagande i alla praktiska frågor!

Torbjörn Gehrke
Köping Stars