Efter två raka segrar smög sig en optimism in i Köping Stars, men mot Jämtland noterades ett svidande bakslag och storförlust. Lika tufft lär det bli på tisdagskvällen när Borås Basket kommer till Karlbergshallen. Gästerna, som snittar mest poäng av alla lag i ligan, vann nämligen hemmamötet mot Stars med hela 36 poäng.

– Det var ett bottennapp där nere, säger tvåmetersmannen John Brändmark i Stars. För att utmana och klara av Borås krävs att vi är på topp.

John, 21 år, vet vad han talar om. Han spelade tre år för Borås i basketligan innan han kom till Köping Stars inför årets säsong.

– Jag började faktiskt i Boråsklubben redan som sexåring.

Nu möter han flera gamla, nära lagkompisar vilket givetvis är kul och inspirerande. Frågan är bara hur de ska stoppas.

– Borås spelar snabbt så det krävs bra försvarsspel och att hålla nere turnovers.

John medger att det varit lite upp-och-ned resultatmässigt under hösten i Stars, men poängterar att Köping trots allt är nykomling i ligan.

– Det känns ändå bra, vi jobbar för att hålla oss undan nedflyttning och kvalspel – och ta minst en åttondeplats vilket innebär slutspel.

John Brändmark har i sin forwardsposition inte fått lika mycket speltid som bland annat Sean Smith och Niklas Larsson men jobbar hårt för laget och att själv bättra på sitt anfallsspel.

– Jag får det förtroende jag förtjänar.

Nå, Jotti Nikolaidis, head coach i Köping Stars – hur ska Borås besegras?

– Det gäller att hänga med när de sätter fart. Borås vill spela snabbt, gärna skjuta tidigt i en första anfallsvåg, och helst trepoängare. Vi behöver spela aggressivt försvar, försvara trepoängslinjen, sätta våra passningar i offensiven i tid och förhoppningsvis få flow i skyttet.

Stars får heller inte falla tillbaka till gamla synder – 22 bortkastade bollar i matchen mot Jämtland!

Och som alltid gäller att ha och visa energi. Det går att närma sig Borås poängmässigt, det visar om inte annat träningsmatchen lagen emellan tidigare i höstas. Då vann Borås med blott två poäng.

Borås föll senast mot Luleå. En bidragande orsak var att skickliga guarden Nimrod Hilliard IV tidigt kom i foulnöd, bänkades och så småningom fick en femte foul och tvingades utgå. Intressant är ”match i matchen” mellan ligans bäste i assist, guarden Aleksa Solevic i Stars, mot ligans näst bäste, Nimrod Hilliard IV i Borås.