Kevin Senghore-Petersson och Brandon Tabb stångades rejält senast Köping Stars mötte Norrköping Dolphins. (Foto: Robert Bjarnefeldt)


När Köping Stars i eftermiddag reser de tio milen söderut är det regerande mästarna, säsongens ohotade ligaetta och med all sannolikhet Stars motstånd i kvartsfinalserien om drygt tio dagar som finns på andra planhalvan.

Norrköping Dolphins har redan tre segrar (91-63, 88- 70 och 101-75) mot Stars denna säsong och är onekligen en svår nöt att knäcka.

– Å andra sidan är det en otroligt motiverande match att spela, säger Stars coach Torbjörn Gehrke.

Förutom att Stars vill knipa en första säsongsvinst mot Dolphins blir kvällens möte ett spännande genrep inför SM-kvartsfinalen. En möjlighet att fila på taktiken?

– Jag har fått frågan om vi har något ”ess i rockärmen”, säger Torbjörn Gehrke.

Svaret blev att Stars inte kommer att mörka någonting.

– Vi har förlorat de tre matcherna mot Norrköping, men nu går vi in med alla vapen vi har. Nu är det dags för oss att visa att vi kan vinna.

Vilket givetvis skulle stärka Stars oerhört inför fortsättningen.

Köpingslaget är fortsatt intakt och gör bussresan med samtliga spelare. Förlusten mot Jämtland i måndags är historia – bortsett från ”detaljen” att coach Gehrke visades ut i omklädningsrummet redan före paus. Tråkigt och enligt Torbjörn Gehrke helt obefogat.

– Men jag märker en förändring i domarnas agerande den senaste tiden. Inte bara i våra matcher utan även i SBL-matcher med andra lag. I sina försök att stävja gnäll på planen är domarna mer intoleranta och blåser av omedelbart.

Torbjörn Gehrke menar att domarna fått direktiv ”uppifrån” och en förändring har även diskuterats i ligaföreningen.