Tim Carlsten får iväg sitt skott innan Umeås Eddie Czerapowitz hinner täcka. Bilden från Stars segermatch i hemmahallen i november förra året. (Foto: Robert Bjarnefeldt)


När Köping Stars ikväll tar emot Umeå Basket klassas matchen av coach Torbjörn Gehrke som säsongens hittills viktigaste för hemmalaget. Seger innebär att Stars fortfarande fightas om ligans sjundeplats inför slutspelet och skulle det dessutom bli en segermarginal på mer än sex poäng – ja då har Köping fördel i inbördes möten om lagen slutar på samma poäng.

Stars och Umeå känner varandra väl efter tre ligamöten under säsongen. Umeå vann hemmapremiären och lyckades i den andra hemmamatchen även med ett matchvinnande skott 0,2 sekunder (!) före slutsignalen.

Köping Stars å sin sida sprängde 100-vallen för övertygande seger hemma i Köping Bad & Sport. Den gången svarade en het Liam O’Reilly för karriärens första triple-double (24 poäng, 11 assists och 10 rebounds).

Såväl Köping som Umeå kommer från två välförtjänta och viktiga segrar senast. Umeå vann övertygande mot Luleå och vi minns alla Stars sköna bortaseger mot Södertälje.

– Vi har i de senaste matcherna märkt en positiv förändring i det vi söker i vårt spel, säger Torbjörn Gehrke som självfallet önskat att det kommit tidigare. 

Tendensen får honom ändå att se de kommande matcherna med tillförsikt.

Men Stars har inte haft de bästa förutsättningarna under veckans träningar. Liam O’Reilly har varit sjuk och Simon Klaasma och assisterande coachen Ernests Kalve, som fortfarande bidrar som träningsspelare, har inte kunnat delta.

– Vi har istället fått ägna oss åt att jobba individuellt och med ”smålagsspel”, säger Torbjörn Gehrke som ändå hoppas på en frisk O’Reilly till kvällens match.

Coach Gehrke vill också ge publiken en uppföljning av den viktiga segern senast mot Södertälje.

– En seger räcker inte, vi måste kunna upprepa prestationen flera gånger, säger Torbjörn Gehrke som lade ut en intressant och högst läsvärd, personlig text om lagbygget i Köping Stars på klubbens hemsida häromdagen.

Missa inte Gehrkes reflektioner: kopingstars.se/coach