Då är det dags för säsongens fjärde och sista möte mellan Stars lagen. Denna gång har Köping hemmaplan mot gästande Wetterbygden i ett som vi hoppas kokande och fullsatt KB.

Ett Wetterbygden som har besegrat Köping Stars tre gånger av tre via 82-96, 99-98 och 90-84. Köping Stars har en tredje plats i SBL tabellen med ett 22-9 record och Wetterbygden hittar vi på en femte plats med 17-14. Köping har vunnit tre raka matcher efter segrar mot SBBK, DIF och Umeå och har efter en liten svacka nu förhoppningsvis hittat tillbaka till det vägvinnande spelet igen med ganska precis tre veckor kvar till slutspelet. Wetterbygden har tre jämna matcher bakom sig. Vinst hemma mot Norrköping med 97-93, förlust på buzzern borta mot Borås med 103-102 och vinst hemma i sista omgången mot SBBK med 86-84 efter en ny rysare.

Wetterbygden är ett välkomponerat och välcoachat lag som leds av spanjoren Boris Balibrea. Som lite kuriosa kan nämnas att Sveriges HU20-landslag i sommar kommer att coachas av nämnde Balibrea men också av Köping Stars Jotti Nikolaidis och förre Köpingcoachen Adam Engström.

Wetterbygden leds av explosive amerikanske guarden Tyler Sabin som snittar fina 21.6 poäng/match och bland annat skjuter imponerande 44% från trepoängslinjen. Adam Rönnkvist är också en stark kraft på bakplan med 14 poäng och 5 assist per match. Danske landslagsspelaren Daniel Mortensen har imponerat som ny i SBL med 14 poäng och 6.6 returer per match och kan verkligen skjuta bollen.

Gästerna har ett flertal spelare som skjuter bollen med mer än 40% träffsäkerhet från trepoängslinjen där importen Calvin Hermanson skjuter fina 43,1% och snittar 13 poäng per match. Svenske landslagsspelaren Carl Engström kompletterar en mycket stark laguppställning med styrka och storlek och är en stor kraft i tresekundersområdena.

Köping Stars är hela och friska och har som sagt vunnit tre raka matcher och börjat hitta tillbaka till det försvarsspel man presterat tidigare. Wetterbygden blir en stor utmaning där det gäller att inte slappna av en sekund mot deras skyttar och inte gå bort sig och göra enkla misstag defensivt.

Vi är helt övertygade om att Stars är väldigt revanschsugna efter att i alla fall två av dessa tre förlust matcher länge haft ledningen och viss kontroll på matchbilden. Det kommer att krävas en fokuserad och stark laginsats för att kunna besegra ett så pass bra lag som Wetterbygden men vi litar på att det fantastiska publikstödet vi haft hela säsongen hemma i KB håller i sig!

Killarna behöver ert stöd!

Hjälp oss fram till en ny seger, vi vill väl inte att Wetterbygden ska ha besegrat oss i alla fyra matcher i år?

Välkommen till anrika KB-hallen för ny match i SBL Herr!