Oj, oj, oj, vilken eftermiddag tidig kväll det var i Karlbergshallen. Det bjöds på bra basket, underhållning och framförallt en riktig tillbakakaka. Köping har nämligen varit i ledning i stora delar av två av de tidigare tre förlusterna mot Wetterbygden. Och det är svårt att glömma kvällen då Wetterbygden vände ett fjortonspoängunderläge i matchens sista två minuter.

Idag var det dock omvänt. Wetterbygden dominerade inledningsvis och gick snabb upp i ledning med 12-4. Och i förarsätet med en ledning som varierade mellan åtta och 14 poäng var gästerna fram till de sista minuterna i tredje quartern.

– Vi var för ”softa” i defense i inledningen säger coach Nikolaidis. Och det går inte att vara mot ett så bra lag som Wetterbygden.

Wetterbygden är verkligen ett sprudlande offensivt lag som kryllar av skyttar. Och det är inte bara superskytten Tyler Sabin att hålla reda på, utan andra spelare som bland annat Adam Rönnqvist och Daniel Mortensen är högkalibriga skyttar.

– Vi började bra och följde var ”game plan” i två och en halv quarters, säger Wetterbygdens coach Boris Balibrea. Sedan börjar vi bli stressade, tar dåliga avslut och får många turnovers.

Om det berodde på dåligt anfallsspel eller bättre försvar av Köping låter vi vara osagt. Men det var vid samma tidpunkt som Köpings försvar blev bättre.

– Vi blev mer fysiska i försvar i mitten av tredje quartern, säger Nikolaidis.

Och när vändningen kom gick det fort. Köping gick från underläger 58-67 till 68-67 på cirka 2,5 minuter och ledde inför fjärde quartern. Vilket var kvällens första ledning.

Försvaret blev bättre sen kom fler spelare igång offensivt, säger Nikolaidis. Och publiken. Idag var det riktigt bra tryck och stöd i hallen. Det var verkligen vår sjätte spelare idag.

Och även lagkaptenen Niklas Larsson berömmer publiken.

– En grym laginsats idag, säger Larsson. Men vilken publik. Helt fantastisk tryck idag.

Men det var fler än coacher, spelare och publiken som var nöjda i Köping.

– Vilken vändning, Grabbarna visade en enorm mental vändning säger Köping Stars sportchef Cribba Sjögren.

Med facit i hand och lördagsmiddagen på bordet så sammanfattar jag det med att det var en fantastisk underhållande och spännande basketmatch vi bjöds på. Och med en gott slut.

Säsongen går vidare med fyra grundseriematcher kvar där Köping på tredje plats ska hålla undan för Södertälje men kanske även lyckas gå ikapp Luleå på andra plats. Sedan väntar ett spännande och historiskt första slutspel för Köping Stars.

MATCHFAKTA

Köping–Wetterbygden 93–85
(12–22, 24–23, 32–22, 25–18)

Poäng, Köping: Jeremy Combs 24, Gary Blackston 21, Ernests Kalve 18, Shane Walker 13, CJ Jackson 11, Lukas Friberg 4, Niklas Larsson 2

Wetterbygden: Tyler Sabin 26, Moussa Kone 20, Carl Engström 12, Adam Rönnqvist 9, Daniel Mortensen 9, Calvin Hermanson 5, Jonathan Peleg 4

Publik: 630

Foto: Tommy Hansen

Highlights