Köping var på plats i Umeå för att försöka ta tredje segern i rad samt säsongens fjärde seger mot Umeå Basket. Man började också bra och vann den första perioden med 29-16.

– Vi hade ganska bra fart på bollen och kom till bra lägen, säger coach Nikolaidis.

I den andra quartern spelade Umeå upp sig och ledda av Charlie Westbrooks 13 poäng knappade man in på Köpings övertag. Stars ledning var i halvtid nere på tre poäng då ställningen var 38-35.

– Spelet var ok även i den andra quartern men vi missade lite skott.

Umeå inledde andra halvlek med ett lyckat trepoängsskott av nämnde Westbrook och ställningen var kvitterad. Men det var sista gången i matchen som Umeå kunde mäta sig med stjärnorna från Köping.

– När de kom upp till likaläge var vi kanske inte så kaxiga, men vi visste att om vi jobbade på i 40 minuter skulle vinstchanserna vara stora.

Köping svarade med en trea av Kalve och var sedan det poängledande laget. Men varje gång det kändes som att Köping skulle ha ryckt ifrån till en bekväm ledning kom Umeå åter närmare. Men Shane Walkers sköna trepoängsskott med 40 sekunder kvar av den tredje quartern gjorde resultatet efter tre quarters till 62-54.

Fjärde quartern inleddes med bra defence och sex raka Köpingspoäng, Ledningen var då uppe i 14 poäng. Och sedan rullade det på i Köpings favör. Niklas Larsson gjorde fyra raka poäng som följdes upp med att Combs dunkade i två nya poäng till 57-74. Umeåspelarna såg allt mer uppgivna ut och resten upplevdes som en transportsträcka för Köping och slutsiffrorna skrevs till 67-84. Den genomgående känslan under matchen var att Köping hade full kontroll och gjorde det som behövdes för att hålla Umeå på lagom avstånd.

– Vi spelar med mer självförtroende igen.

Så fort Umeå kröp närmare la Köping in en högre växel. Man stängde helt enkelt ner Umeå i försvar när det behövdes.

Det var glädjande att så många spelare kliver fram i olika lägen. Både offensivt och defensivt. Bland annat Ernest satte några viktiga skott i den andra halvleken.

Spelarna har kört hårt över en vecka nu och har därför endast gym på schemat på onsdagen för att sedan på torsdag och framåt fullt fokusera på Wetterbygden som kommer på besök i Karlbergshallen på lördag.

Matchfakta

Poäng Köping Stars: Jeremy Combs 22, Gary Blackston 20, CJ Jackson JR 12, Shane Walker 11, Ernests Kalve 9, Niklas Larsson 7, John Brändmark 2, Lukas Friberg 1

Värt att notera att Combs dessutom tog 10 returer vilket innebär andra raka double-double samt att CJ Jackson fick ihop åtta assists.

Poäng Umeå: C Westbrook 20, E Zabas 14, A Presutti 9, C Welle 8, R Williams 7, A Vartymiadis 3, N Dawit 3, E Saleman 2, A Nilsson 1

Foto: Robert Bjarnefeldt