Gary Blackston i Köping Stars tar gärna snabba attacker in mot motståndarnas korg. (Foto: Robert Bjarnefeldt)


Köping Stars tar tidigt tisdagsflyg till Umeå för ny match i Svenska Basketligan. Utmaningen den här gången är att ta en fjärde seger mot Umeå Basket den här säsongen.

– Två av våra möten har varit tämligen jämna, och det finns inga lätta matcher på bortaplan, säger Stars coach ”Jotti” Nikolaidis.

Han vet att Umeå kommer till match med tung statistik i bagaget, elva raka förluster i SBL! Det förklarar inte minst Umeås tabellplacering, kvalplats. Umeå har möjligen en än viktigare match senare i veckan att ladda inför, mötet med tabelljumbon Djurgården.

”Jotti” är dock övertygad om att Umeå i kväll vill ta chansen att överraska ett topplag:

– Vi må ha mer talang i Stars, men det gäller att visa det också. Att komma upp i nivå, göra våra grejer både offensivt och defensivt, säger ”Jotti”.

Köping Stars flyger till Umeå utan juniorerna Simon Klaasma och Muorwell Kur Muorwel, men får i gengäld tillbaka John Brändmark som vilade senast på grund av ömmande ljumskar. Michael Axelsson Kaltak ser fram mot sin andra match efter det långa skadeuppehållet, och Jeremy Combs tar gärna en ny offensiv fight för laget, denna gång under Umeås korg. Combs insats mot Djurgården i lördags – 12 av 12 lyckade skott från golvet, fyra av sex straffkast och sju returer – gav Stars stjärna ytterligare en plats i ”Veckans SBL-lag”. Nu för åttonde gången!

Umeå har inte längre kvar sina två duktiga amerikaner Rashard Odomes och Georgio Milligan i laget, men har i stället tagit in en ny amerikan Charlie Westbrook.

Köping Stars har fortfarande viss chans att nå Luleå för en andraplats i Svenska Basketligan – ett Luleå som körde över Djurgården på måndagskvällen. Men ska fighten om andraplatsen leva, ja då lär en seger för Stars i kväll vara ett måste.

Tidigare möten denna säsong:

Umeå–Köping 82–84
Köping-Umeå 85-81
Köping–Umeå 92–75