C J jackson har varit poängbäst med 22 poäng i snitt i Köping Stars i de tidigare tre mötena med Borås Basket i ligan.

Det var i hallen i Borås som Köping Stars i höstas fick den perfekta starten på säsongen i Svenska Basketligan. Seger med en poäng i slutsekunden – och sedan dess har Stars dessutom lagt guldtippade Borås Basket på rygg i två ligamatcher hemma i Karlbergshallen.

Under tisdagen reser Stars de drygt 30 milen söderut till Borås för ett fjärde möte – den här gången direktsänt i SVT Play (kl 19:04).

– Kul med Köpings basketkillar i tevesändning i SVT, säger coach ”Jotti” Nikolaidis. Bra för sporten, bra för föreningen och bra för Köping.

Stars hittade tillbaka till vinnarspåret med segern mot Norrköping Dolphins i fredags kväll. Men det blir tufft att knipa ytterligare en seger mot serieledarna på tisdagskvällen. Eller har Köping Stars dyrkat upp hemligheten hur Borås betvingas, ”Jotti”?

– Nja, varje match är unik, och vi ska komma ihåg att vi var i underläge i 39 minuter av 40 i premiärmatchen mot Borås. Men visst, vi styrde båda hemmamatcherna med fysiskt spel och otroligt bra försvarsspel. Killarna var duktiga i returtagningarna och vi lyckades bra med en del taktiska drag.

Nu gäller att upprepa det, en uppgift som är nog så svår mot ett Borås som lär brinna av revanschlust. Ett Borås som dessutom fått en vecka vila/förberedelser. Men Borås har drabbats av en lika svår som trist skada på en av lagets viktigaste spelare, Fredrik Andersson (korsbandet av).

Stars kommer till Borås med en spelartrupp som är intakt bortsett från Michael Axelsson Kaltak.

Tidigare möten under säsongen:

Borås–Köping 90–91
Köping Stars- Borås Basket 75- 67
Köping–Borås 92–76