Guarden Tim Carlsten och spelarna i Stars laddar under måndagen för att ikväll bryta den trista förlustraden. (Foto: Robert Bjarnefeldt)


Köping Stars avverkade den långa bussresan upp till Umeå under gårdagen, och i dag laddar basketkillarna för kvällens match i Umeå Energi Arena.

Det är en intakt spelartrupp som finns tillgänglig för coach Torbjörn Gehrke som därmed får tillbaka Dominic Robb efter den tidigare fotskadan.

Spelarna hann med tre träningar efter dubbelmatcherna mot Södertälje, men fick därefter några dagar välkommen julledighet.

I kväll inleds andra halvan av ligaspelet (32 matcher ska totalt spelas innan slutspelet) och för Stars gäller att bryta raden av förluster.

– Självklart är det något som tynger spelarna, men vi får i nuläget ta ett steg i taget, säger coach Torbjörn Gehrke.

Efter att ha mött tufft motstånd mot lag på övre halvan i ligatabellen anser coach Gehrke att Stars möter ett Umeå som är ett lag mer likvärdigt i slagkraft. Förlusten borta i premiären mot Umeå vändes till seger hemma i Köping Bad & Sport när Stars till och med sprängde 100-vallen (Robb med dunk inför jublande publik).

– Det handlar om att göra rätt saker, och det lag som får ut mest vinner. Får vi bara kontroll på merparten av deras skickligaste spelare har vi en god chans, säger Gehrke.