Tre förluster har det blivit mot BC Luleå denna säsong. Ikväll hoppas coach Gehrke på seger för Stars… (Foto: Robert Bjarnefeldt)


Så är Köping Stars framme vid den 32:a och allra sista ligamatchen för säsongen, och vi har nöjet att hälsa BC Luleå hjärtligt välkomna till Köpings Bad & Sport.

En match som har stor betydelse för båda lagen. Inför slutspelet som börjar i nästa vecka.

För Köping Stars:

Seger kan fortfarande ta Stars till en sjundeplats i SBL – därmed möta något annat lag än ligaettan Norrköping. Detta förutsätter dock att Umeå Basket förlorar sina två resterande matcher (mot Jämtland och Södertälje). Inte orealistiskt…

För BC Luleå:

Luleå spelar i och med Jämtlands förlust mot Södertälje i lördags om andraplatsen och i potten ligger hemmaplansfördel i både kvarts- och semifinalen. Vilket dagens gäster gärna vill ha.

Det är en tuff uppgift som Köping Stars står inför. Tre inbördes möten med BC Luleå under säsongen har resulterat i tre förluster, 86-89, 83-106 och 76-96. Dessutom möter Stars ligans formstarkaste lag med 14 segrar på de 18 senaste matcherna. Ett lag som förfogar över spelare som Shine, Jenkins och Rönnqvist som är den bästa bakplanen i SBL tillsammans med två väldigt potenta inside spelare i Douvier och Smith.

Coach Torbjörn Gehrke skrev i sin krönika, publicerad på Köping Stars hemsida i går att ”…vi måste kräva mer av oss själva än vad vi kräver just nu. Nu får vi en match att kräva mer av oss mentalt. Det tar inte flera års träning för att höja den mentala intensiteten i sitt spel på det sätt som det tar åratal att bli starkare, snabbare eller en bättre skytt. Ibland krävs det bara en käftsmäll som får en att inse att man kanske inte borde vara så kaxig och istället ändra inställning och helt enkelt kräva mer. Våga mer”, skriver coach Gehrke.

Han reflekterade också kring förlusten mot Norrköping i fredags:

– Vi fick en läxa som vi förhoppningsvis drar lärdom av redan mot BC Luleå, men framförallt inför kommande och nästkommande säsong. Norrköpings intensitet, fysik och fokus var både ett, två eller rent av tre pinnhål över vår egen.

Men coach Gehrke slår fast att Stars som lag blivit mycket bättre de senaste fem-sex veckorna. Och det kan räcka till seger i kväll.