Tope Arikawe spelar med korttidskontrakt i Stars, och fick rejält med speltid i matchen mot Södertälje i tisdags. Tope förvaltade sina 27 spelminuter till att bland annat svara för 15 poäng och ta sex rebounds. (Foto: Dan Sederowsky)


Köping Stars är hemma igen i KBS (Köpings Bad & Sport) när det är tätt med matcher i november (sex matcher på 17 dagar). I kväll väntar ett SBL-möte med Umeå Basket.

– Båda lagen tycker nog att de är bättre än nuvarande tabellplacering, så det blir nog en bra match, säger Torbjörn Gehrke, coach i Stars.

Han vill inte ta ordet ”revanschmöte” i sin mun trots att Köping Stars inte alls fick den ligapremiär just mot Umeå som laget önskat. Stars föll med 94-77 efter en matchavgörande förödande ”blödning” i andra perioden.

– Vi har gjort bra matcher efter det, så den premiären har jag lagt bakom mig för länge sedan, säger Gehrke.

Nej, fokus de senaste dagarna har varit att analysera förlusten i tisdags mot Södertälje.

– Visserligen gjorde Södertälje sin säsongsbästa match i skyttet, men vi blev faktiskt inte straffade av ett bättre lag. Det var våra egna dåliga beslut och misstag som fällde oss, säger Torbjörn Gehrke.

Nu gäller att rätta till det som inte blev rätt. Såväl i premiären som i tisdagsmatchen.

– Jag vill att går av planen efter Umeåmatchen i förvissning om att vi gjorde det vi sagt vi skulle göra…

Stars kommer till spel utan kvartetten Jordan Giles, Hampus Åhlin, Simon Klaasma samt Oliver Gehrke. Den sistnämnde fortsätter träningsförberedelserna för en kommande ligadebut.

Umeå har saknat några spelare i de senaste förlustmatcherna, däribland Cole Welle och Anton Lindqvist. I laget återfinns numera förra guarden i Stars, Gustav Hansson, som hade en lyckad kväll mot Stars i premiären. 35 minuters speltid och 16 poäng.